Gündem Alfredo Morelos kimdir?

Alfredo Morelos kimdir?

28.05.2018 - 10:42 | Son Güncellenme:

21 yaşındaki Kolombiyalı futbolcu Alfredo Morelos, kariyerine Kolombiya takımlarından Independiente Medellin’de başladı. Kısa bir sürede ilerleyerek uluslararası transferler ile adından söz ettiren forvet, 2017 yılından bu yana İskoçya’nın Glasgow Rangers takımında forma giymekte.

Alfredo Morelos kimdir

Alfredo Morelos kimdir?

Haberin Devamı

Tam adı Alfredo José Morelos Aviléz olan futbolcu, 21 Haziran 1996 yılında, Kolombiya’nın Cereté şehrinde doğdu. Büyük bir ailede büyüyen Morelos, babasının yönlendirmesiyle futbolda ilerlemeye karar verdi.

Kariyeri

Spor kariyerine 2011 yılında, ülkesinin Independiente Medellin amatör liginde futbolcu olarak başladı. Alfredo Morelos, o dönemki yöneticisi Hernán Darío Gómez sayesinde kısa sürede büyük bir ilerleme kaydetti ve Medellin’in büyükler ligine geçiş yaptı. 2014’ten 2016 yılına kadar Independiente Medellin’in büyükler liginde forma giyen futbolcu, Finlandiya’nın HJK Helsinki takımına geçerek, uluslararası kariyerini başlatmış oldu.

Alfredo Morelos, 2016 yılında HJK Helsinki ile yaptığı anlaşma ile kiralık olarak, dönem dönem kadroda yer aldı. Aynı yıl, UEFA Avrupa Ligi’nde Atlantas, Beroe Stara Zagora ve IFK Göteborg gibi takımlara karşı Helsinki’de kırk üç kez forma giydi ve toplamda otuz gole imza attı. Morelos, o sezon ligin en iyi forveti ödülünü aldı.
HJK Helsinki’de forma giydiği süre boyunca, Independiente Medellin’de de yer almaya devam eden Alfredo Morelos, Haziran 2017 yılında İskoçya’nın Rangers takımı ile üç yıllık bir sözleşme imzaladı. Rangers’daki ilk sezonunu on sekiz gol ile tamamlayan Morelos, başarılı kariyerine emin adımlarla devam etmekte.
Ünlü futbolcunun, Rangers takımı ile olan sözleşmesinin bitmesine henüz iki yıl var. Ancak geçtiğimiz günlerde, haber sitesi El Meridiano’nun Twitter hesabından paylaşılan, Beşiktaş’ın kendisiyle ilgilendiğine dair haberi RT’lemesi üzerine, Morelos’un Beşiktaş’a geçmek istediği konuşulmakta.