Ali nazik kebabı tarifi malzemeleri
 
Beğendisi için;
 
600 gram patlıcan (3-4 adet)
1 bardak süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
 
Kıyması için;
 
250 gram orta yağlı kıyma
1 baş soğan
1 büyük domates
1 yeşil biber
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım yemek kaşığı biber salçası(silme)
 
Ali nazik kebabı hazırlanışı
 
Kıymayı ve yağı kavuracağınız tavaya alın.
 
Yemeklik şekilde doğranmış soğanla kavurun.
 
Doğranmış yeşil biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin.
 
Domatesler suyunu saldığında biber salçasını ekleyin.
 
Tuz ve karabiberini ayarlayıp ilave edin.
 
Patlıcanları közleyin.
 
Közlendikten sonra kabuklarını koyup küp şeklinde doğrayın.
 
Diğer tarafta ise ezilmiş süzme yoğurdu sarımsaklı hazırlayın, patlıcanları ılıtın ve yoğurtla iyice
 
karıştırın.
 
Servis için beğendiyi tabağa alıp üzerine kıymayı ekleyin.
 
Diledğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
 
Afiyet olsun!