İzmir Aliağa Zabıtası Çözüm Üretmeye Devam Ediyor

Aliağa Zabıtası Çözüm Üretmeye Devam Ediyor

25.01.2018 - 17:52 | Son Güncellenme:

.

Aliağa Zabıtası Çözüm Üretmeye Devam Ediyor

Aliağa Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, 2017 yılında Hilal Masa Çağrı Merkezine gelen bin 774 talep, istek ve şikayeti değerlendirerek, vatandaşların problemlerini çözüme kavuşturdu.
Zabıta ekipleri ilçe genelinde hizmetlerin aksamaması için “Alo 153 Hilal Masa Çağrı Merkezine” gelen talep ve şikayetleri 7/24 esasına göre değerlendirdi. Çözüm odaklı çalışma sistemini hayata geçiren Aliağa Belediyesi Zabıta Birimi; ruhsatlandırma, dilenci şikayeti, kaldırım işgali, yol işgali, yer izni gibi konulara anında müdahale ederek vatandaşların şikayetlerinin çözümü noktasında yüzde 100 başarı elde etti. Zabıta birimine gelen şikayet ve taleplerin büyük bir çoğunluğu telefon ile olurken bir kısmı internet ve şahsi başvurulardan oluştu.
Zabıta ekipleri vatandaşın refah ve huzuru için 28 personelle Yeni Şakran Mahallesinden Helvacı’ya kadar çok geniş bir alanda görev yapıyor. Ayrıca ilçe genelinde yürütmekte olduğu hizmetlerinin daha seri ve hızlı bir şekilde yerine getirilmesi amacıyla görev yapan motorize zabıta ekibi de genel zabıta hizmetlerinin yanı sıra özellikle seyyar satıcılara, dilencilere, vatandaşı rahatsız edici davranışlarda bulunan şahıslara, işgal ve çevreyi kirletme kabahatlerinde bulunanlara anında müdahale ediyor.
Zabıta birimi olarak birçok kanun çerçevesinde görev yaptıklarını belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Kürşat Bahadır Turan, “Kaldırım işgali, gürültü, çevreyi kirletme, afiş asma gibi birçok konudaki şikayet ve taleplerini en hızlı şekilde çözüyoruz. Vatandaşlarımız bizlere Alo 153 numaralı Hilal Masa Çağrı Merkezinden haftanın her günü ulaşabilir” dedi.