Gündem Aliağalılar, Hatay şehidini uğurladı

Aliağalılar, Hatay şehidini uğurladı

12.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Reyhanlı’da Suriye’den açılan ateşle şehit olan er Gökhan Çakır, İzmir’in Aliağa ilçesinde toprağa verildi. Şehidin babası, PKK protestoları sırasında işyerine saldırıldığı iddialarını yalanladı, “Burada kardeşçe yaşıyoruz” dedi

Aliağalılar, Hatay şehidini uğurladı

Hatay’ın Reyhanlı ilçesi sınırında nöbet tutarken Özgür Suriye Ordusu’na bağlı grupların kontrolündeki Suriye tarafından açılan ateşle şehit olan Piyade Er Gökhan Çakır’ın cenazesi, ailesinin yaşadığı İzmir’in Aliağa ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Haberin Devamı

Terhisine iki ay kala şehit olan Çakır’ın cenazesi, son kez baba evinin önünden geçirildikten sonra Aliağa Merkez Cami’ne götürüldü. Burada acılı aileyi, Vali Mustafa Toprak, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti Milletvekili Cemil Şeboy, CHP milletvekilleri Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, Musa Çam, Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit, MHP milletvekilleri Aslan Savaşan ile Murat Koç ile binlerce kişi yalnız bırakmadı.

Şehidin amcası Kudbettin Çakır, MHP milletvekillerinin kendilerine başsağlığı dilediği sırada, “Cuma namazını birlikte kılacağız. Bizim değil hepimizin başı sağ olsun. Biz garibanız ne yapalım? Bize sahip çıkın” dedi. Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ise başsağlığı dilediği baba Faruk Çakır’a, “Bu vatan bizim. Hep birlikte mücadele edeceğiz. Gökhan bugüne kadar bizim oğlumuzdu. Bundan sonra da oğlumuz olacak” dedi.

Haberin Devamı

Şehidin Kürtçe ağıtlar yakan annesi Gülbeyaz Çakır ve diğer yakınları tabuta kapanıp gözyaşı döktü. Namazın ardından şehit Çakır’ın cenazesi, Aliağa Mezarlığı’ndaki şehitlikte toprağa verildi.

‘İşyerimize saldırı yok’

Aslen Muşlu olan şehidin babası Faruk Çakır, cenaze töreninden önce yaptığı açıklamada, PKK protestoları sırasında işyerlerine saldırı yapıldığı iddialarını yalanladı. Aliağa merkezde mobilya mağazası sahibi olan baba Çakır, “Öyle bir şey yok. Aliağa’da kardeş gibi yaşıyoruz. Oğlum hepimizin şehidi. Artık analar ağlamasın” dedi.

Bazı gazetelerde “işyerlerimize saldırıldı” dediği iddia edilen amca Kudbettin Çakır ise “Bizim işyerimize bir saldırı olmamıştır. Acımız büyük, ateş düştüğü yeri yakar. Başka canlar yanmasın” dedi. Amcanın önceki gün kameralara konuşurken kendi işyerini değil, diğer illerde Kürtlere ait işyerlerinin yakılmasını kastettiği öğrenildi.