Aydın Alim09 Mağdurları Yetkililerden Yardım İstedi

Alim09 Mağdurları Yetkililerden Yardım İstedi

10.06.2017 - 16:30 | Son Güncellenme:

.

Alim09 Mağdurları Yetkililerden Yardım İstedi

Aydın’da geçtiğimiz aylarda hakkındaki suçlamalar nedeniyle tutuklanan Alim09 İnşaat Firması’nın sahibi Baki Durmuş’un yarım bıraktığı inşaatların bitmesini bekleyen ev sahipleri yarım kalan inşaatın önünde basın açıklaması yaparak yetkililerden yardım istediler.
Sözleşmeye göre 27 Haziran tarihinde ev sahibi olmayı hayal eden mağdurlar, her geçen gün mevcut inşaatın malzemelerine el konulduğunu hatta döşenmiş kabloların bile söküldüğünü belirterek çok çaresiz olduklarını söylediler.
Ata Mahallesi’nde bulunan 1. Etap Beyaz Melek Evleri önünde toplanıp yaşadıkları sıkıntıları dile getirerek yetkililerden yardım isteyen hak sahipleri bir yandan ev kirası öderken, diğer yandan da banka kredisi ödediklerini ancak dayanacak güçleri kalmadığını belirttiler. Grup adına yarım kalan inşaatlar önünde açıklama yapan mağdurlardan Mehmet Durmuş, umutlarının inşaatla birlikte yarım kaldığını belirterek “Alim09 İnşaat’ın Sağlık-Sen üyelerine özel yaptığı ve yapımı yarım kalan 1.Etap Beyaz Melek Sağlık-Sen evlerinde mağduriyetimiz gün geçtikçe büyümektedir. 2015 yılında yapımına başlanan ve 27 Haziran 2017 tarihinde teslim edilmesi planlanmış olan evlerimizde mevcut olan balkon demirleri, elektrik kabloları bile alacaklı firmalar tarafından söküldü. Biz bu evleri alırken sözleşmede inşaatın 14 ay içerisinde tamamlanıp 27 Haziran 2017’de teslime dileceği belirtiliyordu. Alim09 İnşaat’ın sahibi Baki Durmuş’un tutukluluğu nedeniyle evlerimizdeki malzemelere icra geldi. Bloklardaki tüm kablolar kesildi, balkon demirleri bile söküldü. Zararımız her geçen gün artıyor. Ev sahibi olma hayaliyle girdiğimiz bu projede çaresiz duruma düştük. Yetkililerden yardım bekliyoruz” dedi.
Mağdur olduklarını belirtine vatandaşlar sözleşmede belirtilen evlerin teslim tarihi olan 27 Haziran 2017’den tarihinden itibaren hukuki yollara başvuracaklarını söylediler.