Alkali güzellik nedir?

Alkali… Beslenme uzmanları, son dönemde pek moda olan alkali beslenmenin vücut için yararlı olduğunu düşünürken, dermatologlar cilt üzerinde pek faydası bulunmadığı görüşünde… Pek çok uzman, cildin hafif asidik olması gerektiğini, asit mantosunun pH derecesinin 5.5 olmasının cildin bariyer fonksiyonları için ideal olduğunu söylüyor. Böylelikle, içerdikleri fazla alkaliyle kozmetik ürünlerin cildin asit mantosuna zarar vermesi önleniyor, nem dengesinin korunması sağlanıyor ve dış etkenlere karşı koruyucu kalkan oluşturuluyor.

Haberin Devamı

Yaşla birlikte alkali derecesi artıyor

İngiltere’de yapılan bir dermatoloji araştırmasında alkali cilde sahip kadınların zaman içinde daha fazla kırışıklığa sahip oldukları ortaya konmuş. Cildin yaşla birlikte alkali derecesi artıyor, bu yüzden de kuruyor, hassaslaşıyor ve kırışıklıklara duyarlı hale geliyor.

Pek çok anti-aging ürünün pH derecesi 3.5 civarında. Bu da onların cildimizden daha asidik olduğu anlamına geliyor. Böylelikle hücre yenilenmesini teşvik ediyorlar ve tenin daha aydınlık olmasına yardımcı oluyorlar. Cildinizin pH seviyesini belirlemek için onunla ilgili tüm detayları bilmeniz gerekiyor: Kuru ve hassas bir cildiniz varsa alkali demektir. İritasyona açık ve akne eğilimli olması ise aşırı asidik olduğunu gösterir. Peki, doğru seviyeyi nasıl bulacaksınız? Pek çok alandaki musluk suları yaklaşık 8 civarında bir pH derecesine sahip. Dolayısıyla cildi sadece suyla temizlemek bile onu alkali yapmaya yetiyor. Uzmanlar bu yüzden sağlıklı ve dengeli bir cilt için hafif içerikli temizleyiciler, misel sular ve alkolsüz tonik kullanmamızı öneriyor.