Cadde Alkışlarla uğurlandı

Alkışlarla uğurlandı

15.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sümer Tilmaç’ın cenazesi dün toprağa verildi. Vasiyetinde alkışlanmak istenmediğini söylemesine rağmen, Tilmaç alkışlar eşliğinde omuzlarda taşındı

Alkışlarla uğurlandı

Sedat Peker’in düğününde kalp krizi geçirip 67 yaşında vefat eden usta oyuncu Sümer Tilmaç dün Şakirin Camii’nden son yolculuğuna uğurlandı. Katıldığı bir televizyon programında “Beni alkışlamayın” diye vasiyeti olmasına rağmen usta oyuncunun tabutu alkışlarla omuzlar üstende taşındı. Sevenleriyle yakınlarının yoğun ilgi gösterdiği cenaze törenine ise sanat dünyasından birkaç oyuncu dışında önemli isimlerin yer almaması dikkat çekti.

Haberin Devamı

Eski dostlar geldi

Daha önce karaciğer yetmezliği ve kalp yetmezliği teşhisi konulup 2012’de anjiyo olan Tilmaç’ı uğurlamak için dün sevenleri Üsküdar Şakirin Camii’ne koştu. Cenazeye Sedat Peker, Orhan Gencebay,

Salih Kalyoncu, Sinan Bengier, Volkan Severcan, Şevket Çoruh, Selçuk Yöntem ve Burak Özçivit gibi isimler katıldı.

Sanat dünyasının ünlü isimlerinin katılmayıp çelenk gönderdiği cenazede Tilmaç’ın eşi Nazan Tilmaç, kızı Hande ve torunu Kerem taziyeleri kabul etti. Tilmaç’ın torunu Kerem cenazede üzerinde dedesinin fotoğrafının bulunduğu tişörtü giyerken, kızı Hande’nin babasından kalan bilekliği öperek gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

‘Cenazemde ağlamayın’

Torunu Kerem Can Gür, dedesinin vasiyeti gereği ağlamadığını belirtip, “Dedem zaten hastalık döneminde cenaze törenini anlatırdı. ‘Kalabalık olsun cenazem, kimse ağlamasın ama’ derdi. Ben de elimden geleni yapıyorum isteğini gerçekleştirmek için. İnsanlar plan yaparmış, kader gülermiş. Dedeminki de öyle oldu” diye konuştu. Usta oyuncunun kızı Hande ise babasının arkasından “Rahatsızlığı vardı ama bu kadar çabuk beklemiyorduk. Bir anda oluverdi. Konuşamayacağım çok ani oldu” şeklinde konuştu. Usta oyuncu Tilmaç öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Artık ailemizin bir ferdi oldu’
Sedat Peker, kendi düğününde vefat eden Tilmaç’ı uğurlamaya geldi. iki ciple camiye gelen Peker’in korumaları geniş güvenlik önlemleri aldı. Tilmaç ailesine taziyede bulunup, tabutun başında dua okuyan Peker, “Sümer Ağabey bizim büyüğümüzdü, değerli bir insandı. Bizim düğünümüze gelip burada kalp krizi geçirip vefat etmiş olması artık onu benim ailemin ferdi yapmıştır” dedi.
Burak Özçivit: İlk dizimde babamı oynamıştı. Onunla oynayacağım için çok heyecanlanmıştım. Hayatımda büyük bir yeri var. Mekanın cennet olsun baba.
Orhan Gencebay: Dünyada görevini en iyi şekilde yaptı ve göçtü. Yaradan’ın emridir, kısmeti bu kadarmış. Aniden göçtü ama acı da çekmedi herhalde, en önemli olanı da bu. Dünyada iyi yaşadı, iyi bir adam iyi bir sanatçıydı.
Sinan Bengier: Çok güzel bir insandı. Onunla çalışmak ayrıydı, her şeyden önce iyi bir arkadaştı. Tiyatrosu vardı çarşambaya... Manisa’ya Ramazan şenliklerine gidiyordu. Kısmet olmadı son tiyatrosu.