Cadde Alkışlarla uğurlandı

Alkışlarla uğurlandı

03.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geçirdiği kalp krizi sonrası hayata veda eden ‘Hababam Sınıfı’nın ‘Güdük Necmi’si Halit Akçatepe (79) dün sonsuzluğa uğurlandı

Alkışlarla uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Türk sinemasının usta isimlerinden Halit Akçatepe’ye son görevini yapmak için ailesi, dostları ve sevenleri Caddebostan Kültür Merkezi’ndeki törende buluştu. Sanatçının ilk eşi Tülin Alpman, kızları Ebru ve Itır ile ikinci evliliğini yaptığı eski eşi Rezzan ve küçük kızı Günsu ile torunlarının katıldığı törene sanat camiasından dostları ve sevenleri de hazır bulundu. Büyük kızları Ebru ile Itır’ın zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı törende, Akçatepe’nin sanat yaşamındaki unutulmazlar arasına giren filmlerinden kesitler perdeye yansıtıldı. Duygusal anların yaşandığı salonda dostları Genco Erkal, Emel Sayın, Erol Evgin ve Ferdi Merter gibi isimler sahneye çıkarak usta oyuncuyla ilgili anılarını paylaştı.

Haberin Devamı

Akçatepe’nin kızı Ebru Akçatepe Bozatlı, babalarının yaptıkları ve duruşuyla kendilerine temiz bir miras bıraktığını anlattı.

‘Bu miras bize yeter’

Bozatlı, “Babamla bugün ilk kez birlikte aynı sahnedeyiz. Bunu daha önce yapabilirdik ama kısmet olmadı. Onun izinden yürüyerek tiyatrocu oldum. Yakın bir tarihte babam için bir gece düzenleyecektik burada, bu sahnede karar kılmıştık. Bir Halit Akçatepe gecesi olacaktı sevdiği dostları, arkadaşları babam için burada buluşacaktı. Herkes burada onun için geldi. Arkasında temiz bir geçmiş bırakarak gidiyor. İyi bir insan, iyi bir sanatçı, iyi bir baba... Bir evlat olarak diyorum ki bu miras da bize yeter” diye konuştu.

‘Can dostum’

Akçatepe’nin iyi dostlarından biri olduğunu anlatan Emel Sayın ise “Sanat boyutundaki insanlar Allah’ın görevlendirmiş kadrosundandır’ der bilge. Mutlaka Halit de o görevli sanatçılardan biriydi. Hepiniz gibi ben de çok üzgünüm. Önemli bir aktör ve güzel bir insandı, benim de can dostumdu” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Alkışlarla uğurlandı

Erol Evgin yaptığı konuşmada, “Halit Akçetepe benim yarım asırlık dostumdu. Karadeniz’de ‘Sakladık onu’ derler. O filmleriyle yaşayacak. Kalbimizde sakladık onu” dedi.

‘Yaşı 80 milyon’

Kalçasından ameliyat olduğu için törene destekle yürüyerek gelen İlyas Salman, “Eşi bulunmaz bir insandı uğurladık kainata. 79 yaş çok yaşlı değil çok da genç değil. Sanatçılar çok yaşlı insanlardır. Herkes kendi yerine yaşar, sanatçılar hepsinin yerine yaşar. Halit’in yaşını sorsanız 80 milyon derim, 80 milyonun yerine yaşadı” şeklinde konuştu.

Cenazesi Türk bayrağına sarıldı

Alkışlarla uğurlandı

Türk bayrağına sarılı tabutu alkışlar eşliğinde sahneden alınan Akçatepe son yolculuğuna uğurlanmak üzere Şakirin Cami’ne getirildi. Cenazeye Kültür Bakanı Nabi Avcı, Hülya Koçyiğit, Emel Sayın ve Müjdat Gezen de katıldı. Oyuncu kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘YANLIŞINI GÖRMEDİK’

Tuncay Akça (Bacaksız): Üzgünüz, ustamızı kaybettik. Rahatsız olduğu zaman da hep beraberdik. Gata’da da Erenköy’de de evine getirdikleri zaman da beraberdik.

Haberin Devamı

Ahmet Arıman (Hayta İsmail): Halit Abi sevecen, duygusal bir insandı. Çok iyi bir oyuncuydu. Film çekiminde bir sahneyi tekrar ettiğini, prova yaptığını, yanlış yaptığını görmedik hiç. İlk Hababam Sınıfı’nı çekerken bahçede toplandığımız zaman bize arkadaş gibi davranan bir abimizdi. Münir Abi, Adile Abla, Kemal Abi hepsi . Son zamanlarda bir tarafı tutmuyor, konuşma kabiliyetini kaybetmişti”

Erdoğan’dan taziye telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden Akçatepe’nin ailesini telefonla arayarak taziye dileğinde bulundu. Derin üzüntü içinde olduğunu belirten Erdoğan, geride bıraktığı eserleriyle Akçatepe’nin gelecek kuşaklarca hayırla anılacağını ifade etti. Akçatepe’nin vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayımlayan Başbakan Binali Yıldırım da, Halit Akçatepe’ye Allah’tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi.