Adana Alkol Almak İçin Gasp Ettiler

Alkol Almak İçin Gasp Ettiler

20.01.2018 - 09:08 | Son Güncellenme:

.

Alkol Almak İçin Gasp Ettiler

Adana’da sabaha kadar alkol aldıktan sonra içkileri biten 3 kişi, göl kenarında otomobil içinde uyuyan şahısları bıçak zoruyla gasp ettikleri iddiası ile gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay, Çukurova ilçesine bağlı Göl Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 17 Ocak günü Doğuş A., arkadaşları Erhan G. ve Kadir K. ile birlikte Adnan Menderes Bulvarında göl kenarında alkol almaya başladı. Gençler, gece yarısı içkileri bitince, alkol alacak paraları da olmayınca bulundukları bölgedeki araçları incelemeye başladı.
Üç arkadaş, o esnada araç içinde uyuyan Zekeriya Can Özyetiş (20), Serkan Uysun (21) ve Burhan Erdoğan’ın (23) olduğu otomobilin yanına gitti. Zanlılardan Doğuş Aktaş, önce şoför koltuğunda oturan Özyetiş’in bulunduğu camı tıklatıp onu uyandırdı, ardından da sigarasını yakmak için ateş istedi. Özyetiş’in camı açmasını fırsat bilen şahıs, bıçağını çıkartıp boğazına dayadı.
Zekeriya Can Özyetiş ve arkadaşlarını bıçak zoruyla araçtan dışarı çıkartan Doğuş A., daha sonra Erhan G. ve Kadir K. ile birlikte onların üzerilerini tek tek aradı. Zanlılar, 40 lira nakit para, 3 adet cep telefonu, 2 adet tespih ve bir adet de power bank’i alıp, kendi araçlarıyla hızla olay yerinden kaçmaya başladı. Bunun üzerine Özyetiş ve arkadaşları da onları yakalamak için peşlerine düştü, ancak başarılı olamadı.
Gasp edilen gençler, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, olaydan sadece 12 saat sonra kimliklerini tespit ettiği Doğuş A., Erhan G. ve Kadir K.’yi, Hürriyet Mahallesi’ndeki evlerinde yakaladı. Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki ifadelerinde, "Sabaha karşı alkol alacak paramız olmayınca gasp yaptık. Ama bu yaptığımızı ayıldığımızda hatırladık. O an alkolün etkisiyle ne yaptığımızı hatırlamıyoruz. Çok pişmanız, mağdurların zararını karşılamaya hazırız" diye savunma yaptı.
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Doğuş A. ve Erhan G. tutuklanırken, Kadir K. ise ‘ev hapsi’ cezası aldı.