Gündem Alkollü sürücü kırmızı ışıkta biçti geçti: 3 ölü

Alkollü sürücü kırmızı ışıkta biçti geçti: 3 ölü

16.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yine alkol, yine hız. Alkollü sürücü, kırmızı ışıkta bekleyen otomobile tüm hızıyla çarptı. Çarpmanın şiddetiyle paramparça olan otomobilde 2 kişi, çarpan araçta bir kişi olay yerinde feci şekilde can verdi, 1 kişi yaralandı

Alkollü sürücü kırmızı ışıkta biçti geçti: 3 ölü

Adapazarı’nda, alkollü sürücünün kullandığı otomobille kırmızı ışıkta bekleyen başka bir otomobile çarpması sonucu 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Kaza, dün sabaha karşı 04.00 sıralarında, D-100 Karayolu Adapazarı Dörtyol Sanayi mevkiinde meydana geldi. İstanbul istikametine gitmekte olan 32 yaşındaki Erdal Zebun yönetimindeki 81 BS 442 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta bekleyen 54 TP 393 plakalı otomobile çarptı. Otomobil çarpmanın etkisiyle kırmızı ışıkta önünde beklemekte olan 48 yaşındaki Mecit Kaplan’ın kullandığı 54 FY 606 plakalı kamyonetin altına girdi.
İkisi de paramparça
Kazada, önündeki kamyonetin altına giren otomobil paramparça olurken, kimliği belirlenemeyen 2 kişi ile kazaya neden olan otomobildeki 43 yaşındaki Hatice Adıyaman olay yerinde yaşamını yitirdi. Kazaya neden olan otomobilin sürücüsü Erdal Zebun yaralandı. Kamyonet sürücüsü Mecit Kaplan ise feci kazayı yaralanmadan atlattı.
112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan sürücü Erdal Zebun’un yapılan alkol testinde 3.0 promil alkollü olduğu belirlendi.
Kazada yaşamını yitiren 3 kişinin cenazesi morga götürüldü. Kaza nedeniyle yol bir süre ulaşıma kapalı kalırken, araçların yoldan kaldırılmasıyla yeniden trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaldırıma çıkan otomobil ezdi

Konya’da azırı hız yüzünden kontrolden çıkan otomobil, kaldırımda bekleyen bisikletli gençlere çarptı. 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Kaza, saat 21.45 sıralarında merkez Meram ilçesi Beyşehir Caddesi’nde meydana geldi. 22 yaşındaki Serdar Bilen yönetimindeki otomobil, iddiaya göre aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak bisikletle kaldırımda bekleyen 3 kişiye, sonra da refüje çarpıp takla attı. Kazada otomobil sürücüsü Bilen’in yanı sıra bisikletlerde bulunan Berat Bıyıkoğlu, amca çocukları 18 yaşındaki Ekrem, 14 yaşındaki Meriç, 17 yaşındaki Mustafa Bıyıkoğlu ve 15 yaşındaki Celal Turgut yaralandı.
Olay yerine çağrılan sağlık ekibi, Berat Bıyıkoğlu’nun öldüğünü belirledi. Diğer yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
l TOLGA YANIK Konya DHA