Siyaset Allah hayırlı etsin

Allah hayırlı etsin

26.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Grup toplantısı yerine Genel Merkez’de basın toplantısı yapan MHP lideri gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Allah hayırlı etsin

MHP lideri Devlet Bahçeli, Meral Akşener ve MHP’den kopan muhalif isimlerin parti kurma girişimine ilişkin olarak, “Bizde sabır çok. Kasım ayına kadar da sabırla takip ederiz. Allah hayırlı uğurlu etsin” değerlendirmesini yaptı. İsrail’in girişiminin bölgeyi ateşe verebilecek bir provokasyon olduğunu belirten Bahçeli, Türkiye’nin de doğru noktada olduğunu kaydetti. TBMM’de grup toplantısı yapmayan Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ndeki basın toplantısında şu mesajları verdi:
MESCİD-İ AKSA TEPKİSİ: Mescid-i Aksa’nın kısıtlamalara maruz kalması elbette İsrail’in gerçek yüzünü gözler önüne sermiştir. İsrail’in yöntemi terörden farksızdır. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi ve Mescid-i Aksa inancımızın üç büyük değeridir. Bu durum bölgeyi bütünüyle ateşe verebilecek bir provokasyondur. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail vandallığını da gündeme getirmiştir. Bu açıdan Türkiye doğru ve olumlu bir noktadadır.
SİNAGOG PROTESTOSUNA SERT TEPKİ: İsrail, kutsallarımıza hürmet etmeli, Filistinli kardeşlerimizin hayat ve varlık haklarını öğütmekten vazgeçmelidir. Kıblesizlere, ilk kıblemizi yok ettiremeyiz. Mabetlerimizi çiğnettiremeyiz. Bunu yaparken de, haklıyken haksız duruma düşmekten sakınmalıyız. Mesela, İstanbul veya bir başka yerde Musevi vatandaşlarımıza ait ibadet yerlerinin taciz ve tahrik edilmesini doğru ve meşru göremeyiz. Türkiye’deki sinagoglara yapılacak en ufak saldırı elimizi zayıflatmakla kalmayacak, din ve vicdan hürriyetine darbe olacaktır.
HERO TİŞÖRTÜ: İç ve dış mihraklar Türkiye’ye boyun eğdirmek için son kozlarını oynamaktadır. Tehlike çok yakın, tehdit algısı çok yüksektir. Hero tişörtü giyen namertler kazanamayacaktır. Irak ve Suriye’nin kuzeyini içine alan ve Akdeniz’e uzanması planlanan terör devletiyle küresel vahşet çetesi altın vuruşu yapmak istemektedir. Barzani yanlıları Diyarbakır’da sözde Kürdistan referandumu için çalıştay düzenlemekte, Irak’tan sonra bölünme sırasının Türkiye’ye geleceğini alçakça duyurmaktadır.
BÜYÜKADA’DAKİ TUTUKLAMA: İstanbul Büyükada’da tutuklanan sözde aktivistler arasında bir Alman vatandaşının da bulunuyor olması Türkiye-Almanya ilişkilerinde bir gedik daha açmıştır. Ajanların yeni maskesi olan aktivistlik 15 Temmuz’dan beri daha da gündemdedir. Bu aktivistler her ne hikmetse sürekli Türkiye aleyhine olan fiillerin merkezindedir. Acaba bunların Büyükada’da ne işi vardır? Almanya niye bu kadar asabidir? Hangi ilişki ağlarının açığa çıkmasından endişe duymaktadır? Almanya’nın ekonomik gücü ve AB’deki nüfuzu varsa Türk milletinin çelikten bileği, yenilmez imanı ve haysiyeti vardır.
DENİZE DÖKERİZ: Lozan Türkiye’nin bağımsızlık senedi, Milli Mücadele’yi uluslararası alanda taçlandıran siyasi ve diplomasi zaferidir. İşte tam da Lozan’ın yıldönümünde, Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın Aydın’ın dibindeki Bulamaç ve Eşek Adalarıyla İzmir’in yanı başındaki Koyun Adası’na ziyaret düzenlemesi açık bir kışkırtmadır. Bu karşılıksız bırakılmamalıdır. Yunanistan’ın tavrını kınıyor, işgal ettiği adalardan derhal çekilmelerini bekliyorum. Sabrımızı sınamasınlar, olgunluğumuzu, vakarımızı yanlışa yormasınlar. Tekrar denize dökülmek isteyen varsa seve seve dökeriz. l ANKARA Milliyet

Gidişinden haberimiz yokken...

Tuğrul Türkeş’in Başbakan Yardımcılığı görevinden alınmasında etkisi olduğuna yönelik bir soruya Bahçeli, “Gidişinden haberimiz yokken gelişinden nasıl haberimiz olacak. Onu Ahmet Davutoğlu öyküsüyle birilerinin izah etmesi lazım” yanıtını verdi. Bahçeli, Rusya ile yapılan S400 füzeleri işbirliği üzerine sorulan bi soruyu da “YPG’ye silah yardımında bulunan bir ülkeye Türkiye bağımlı kalamaz. Alternatif olması gerekir o alternatif de şu an için Rusya’daki S400’lerdir. Onun için endişe edilecek bir konu yoktur”
dedi.

‘Siyasi ahlaka yakışmaz’


Eski Başbakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Bahçeli’nin kendisine yönelik sözlerine ilişkin olarak “Sayın Bahçeli’nin kendi parti içi meselelere dair sorular karşısında kendi sorunlarıyla yüzleşmek yerine şahsımı hedef göstermesi, insani olgunluğa, siyasi ahlaka ve öncülüğünü yürüttüğü siyasi geleneğe yakışmamaktadır” ifadesini kullandı.