Balıkesir Allgaeu-Orient Dostluk Ve Barış Rallisi

Allgaeu-Orient Dostluk Ve Barış Rallisi

16.05.2017 - 17:30 | Son Güncellenme:

Bu yıl 12'incisi düzenlenen Allgau-Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabının Balıkesir ayağı start aldı Karesi Belediye Başkanı Yılmaz: "Bu rallide amaç öne geçmek değil takımlara verilen kültürel tanıtımları yapmak. En iyi tanıtımı yapan ekip ralliyi kazanıyor. Şehrimize gelen ralliciler, Balıkesir dokusunu da katarak Türkiye mozaiğini tüm dünyaya tanıtıyor"

Allgaeu-Orient Dostluk Ve Barış Rallisi

BALIKESİR (AA) - Bu yıl 12'incisi düzenlenen Allgau-Orient Doğu ve Batı Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye etabının Balıkesir ayağının startı törenle verildi.

Haberin Devamı

Ralli için 130 araçla Türkiye'de bulunan 260 kişiden oluşan grup, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un daveti, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın organizasyonu ile geceyi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi otoparkında geçirdi. Rallinin Balıkesir ayağı, komplekste gerçekleştirilen törenle Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın damalı bayrağı indirmesiyle başladı.

Ralliye katılanlar, araçlarıyla Bigadiç, Akçay ve Ayvalık ilçeleri istikametinden Uşak'a ulaştı. Buradan Mersin'e geçecek grup, dostluk ve barış için Ürdün ve İsrail'e gidecek. Şehir merkezinde tanıtım turu yapan gruba Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da eşlik etti.

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, rallinin farklı kültürleri, medeniyetleri tanımak ve barış için başlatıldığını vurguladı. Rallicilerin takımlar halinde dünyayı gezdiğini anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bozulan araçlarını kendileri tamir ediyor. Hiçbir şekilde otelde veya evde kalmıyorlar, araçlarının yanlarına kurdukları çadırlarda geceliyor. Gittikleri şehirlerin kültürleriyle ilgili çektikleri fotoğraf ve videoları sosyal medya kanallarında yayımlayarak tüm dünyaya duyuruyorlar. Bu rallide amaç öne geçmek değil takımlara verilen kültürel tanıtımları yapmak. En iyi tanıtımı yapan ekip ralliyi kazanıyor. Şehrimize gelen ralliciler, Balıkesir dokusunu da katarak Türkiye mozaiğini tüm dünyaya tanıtıyor."

Ralli grubunun Türkiye'ye gelmesinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Başkan Yılmaz, "Avrupa, Türkiye'de sanki bir kaos havası varmış gibi basın yoluyla algı yaratmaya çalışıyordu. Türkiye'ye 14 ayrı ülkeden 260 yabancı katılımcı geldi ve bu insanlar fotoğraf ve video çekimleriyle sosyal medyada Türkiye'de böyle bir ortamın olmadığını tüm dünyaya duyuruyor. Bu arkadaşların paylaşımlarının turizm sektörüne de büyük faydası olacak." ifadelerini kullandı.