Dünya Londra'daki cami yangınında iki gözaltı

Londra'daki cami yangınında iki gözaltı

28.09.2015 - 11:23 | Son Güncellenme:

İngiltere polisi, Londra'nın güneyinde bulunan Beytül Fütuh Camii'ni ateşe verdiği gerekçesiyle yaşları henüz 14 ve 16 olan iki genci gözaltına aldı.

Londradaki cami yangınında iki gözaltı

Batı Avrupa'nın en büyük camiisi olan Londra'nın Morden ilçesindeki Beytül Fütuh Camii'nde cumartesi günü bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.

İngiltere polisi, camiyi kundakladıkları gerekçesiyle yaşları 14 ve 16 yaşındaki iki genci gözaltına alırken gözaltındaki zanlıların sorgularının sürdüğü bildirildi.

Telegraph gazetesi, polisin olayı İslam düşmanlığı sebebiyle yapılmış olarak değerlendirmediklerini ancak ırkçılık nedeniyle işlenme ihtimalini gözardı etmediklerini aktardı Cumartesi öğle saatlerinde başlayan yangına, 70 itfaiye görevlisi ile 10 itfaiye aracının müdahale etti. Camide bulunan bir kişinin dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı ve yönetim binalarının zarar gördüğü yangından ibadet yapılan binanın etkilenmediği bildirildi.

2003 yılında Londra'da yaşayan Ahmediye topluluğu için inşaa edilen cami 10 bin kişi kapasitesiyle Batı Avrupa'daki en büyük cami olarak biliniyor.