Geri Dön

Alman pastası tarifi

İşte sevilen tatlılardan biri olan pratik alman pastası tarifi...

Alman pastası tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Keki için;
2 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3 çay bardağı sıvı yap
1 paket kabartma tozu

Kreması için;
500 ml süt
3 kaşık un
1 çay bardağı şeker
1 yumurta
1 kaşık tereyağı
1 paket vanilya

Alman Pastası Nasıl Yapılır?

Büyük bir kapta 2 yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpın.

Daha sonra süt, un, yağ ve kabartma tozunu ekleyerek kekin hamurunu oluşturun.

Hamuru önceden yağlanmış tepsiye dökün.

Keki 160 derece önceden ısıtılan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Kek pişince fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Kremasını hazırlamak için malzemeleri tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırın.

Krema hazır olunca kekinizi ortadan ikiye bölün.

İkiye bölünen kekin arasına tüm kremayı dökün ve eşit olarak yayın.

Kekin üst kısmını kapatın ve üstüne pudra şekeri serpin.

Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber