Dünya Almanlar dördüncü kez Merkel'i istiyor

Almanlar dördüncü kez Merkel'i istiyor

20.11.2016 - 12:08 | Son Güncellenme:

Kendisi henüz yeniden aday olup olmayacağı konusunda bir açıklama yapmamış olsa da, Almanların çoğu Angela Merkel'in 4.kez başbakan olmasını istiyor

Almanlar  dördüncü kez Merkeli istiyor

Emnid araştırma şirketi tarafından Bild am Sonntag gazetesi için yapılan bir ankete göre, Almanların yüzde 55'i Merkel'i yeniden başbakan görmek istiyor. Halkın yüzde 39'u ise, Merkel'in 4.kez başbakanlığına karşı. Merkel'in adaylığına destek ağustos ayında yüzde 50, karşı çıkanların oranı ise yüzde 42 düzeyindeydi.

Haberin Devamı

BİRLİK PARTİLİLERİN TAM DESTEĞİ

Birlik partileri CDU/CSU arasında Merkel'e destek yüzde 92 düzeyine ulaşırken, kadınların da yüzde 66'sı Merkel'in yeniden başbakan olmasını istiyor. SPD seçmenlerinin Merkel'e desteği ise yüzde 54. Araştırmaya göre, Merkel ve SPD lideri Sigmar Gabriel aday olması ve başbakanın doğrudan seçilmesi durumunda Merkel açık ara önde görünüyor. Almanların Merkel'e desteği yüzde 51 olurken, Gabriel yüzde 21'de kalıyor. SPD seçmenleri arasında Gabriel'e destek yüzde 48 iken, karşı çıkanlar ise yüzde 39 düzeyinde.

ADAYLIĞINI AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Bugün Berlin'de Hristiyan Demokrat Birlik Partisi CDU'nun üst yönetimi aralık ayında yapılacak kongre hazırlıklarını görüşmek üzere bir araya gelecek. Basın toplantısı yapacağı duyurulan Merkel'in 2017'de yapılacak seçimlerde yeniden aday olacağını açıklaması bekleniyor.