Gündem Almanya'da salon önünde gerginlik

Almanya'da salon önünde gerginlik

10.05.2015 - 14:48 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00’da Karlsruhe kentinde bulunan DM Arena Salonu’nda "Gençlik Buluşması" adlı bir miting gerçekleştiriyor.

Almanyada salon önünde gerginlik

Miting için gelen yüzlerce kişi salon kapılarının açılmasını beklerken HDP’li bir grup parti lehinde sloganı atarak salon önüne gelen kalabalığın üzerine yürüdü. İki grubun bir anda karşı karşı gelmesi, kısa sürede karşılıklı yumruklaşmaya dönüştü. Araya giren Alman polisi, izinsiz salon önüne gelen grubu salonun önünden uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:
- Tüm kadınlarımızın anneler günü kutlu olsun. Ebedi aleme göçmüş annelerimize gelin birer Fatiha gönderelim.
- Bundan sorna da tüm gücümüzle, tüm imkanlarımızla Avrupa'daki kardeşlerimizi desteklemeye devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.
- Sizler yıllar yılı genel seçimde oy kullanma hakkı bize ne zaman verilecek demiyor muydunuz? Hamdolsun bu imkanı sağlamak bize nasip oldu.
MİLLETİN DEĞERLERİNE DÜŞMAN OLANLARI BİLİYORUZ
- İçeride ve dışarı bu milletin değerlerine düşman olanların olduğunu biliyoruz, şahsım ve hükümet değil bütün vatandaşlarımız yaptıkları saldırılara maruz kalmıştır. Almanya'da yaşayan 1 milyon 450 bin seçmen seçimlerde belirleyici bir role sahip olacak. Biz yurtdışında bulunan vatandaşlarımızın bulundukları ülkelerdeki temsilciliklerde oy kullanmalarının önünü açmış bulunuyoruz. Oy kullanmak bir külfet değil; tam tersine bir imkandır, ayrıcalıktır, fırsattır. Gücünüzü en iyi göstereceğiniz yer dağlardaki silahlar değil sandıktır.
-Sizler bu ülkenin alperenlerisiniz.