Dünya Almanya'dan IKBY'ye yeni silah yardımı

Almanya'dan IKBY'ye yeni silah yardımı

18.08.2016 - 15:55 | Son Güncellenme:

Almanya, terör örgütü IŞİD ile mücadeleye destek amacıyla Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne silah ve askeri malzeme yardımında bulundu. Yardım kapsamında bin 500 piyade tüfeği, 1 milyon mermi, 100 tanksavar füzesi, 3 zırhlı araç da bulunuyor.

Almanyadan IKBYye yeni silah yardımı

Alman Savunma Bakanlığının açıklamasında, bin 500 piyade tüfeği, 1 milyon mermi, 100 tanksavar füzesi, 3 zırhlı araç ve çok sayıda destek malzemesinden oluşan askeri sevkiyatın, havayoluyla Erbil’e ulaştırıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, silahların teslimat sırasında Alman askerleri ve IKBY yetkilileri tarafından birlikte incelendiği, bunların üçüncü tarafların eline geçmesinin önlenmesinin bölgesel yönetimin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

SİLAH YARDIMI 2 YILDIR SÜRÜYOR

Alman hükümeti 2014 yılının ağustos ayında, IŞİD’le mücadele kapsamında IKBY güçlerine silah yardımı kararı almış, son iki yılda çeşitli partiler halinde Erbil’e yaklaşık 12 bin adet G3 piyade tüfeği, 8 bin adet G36 piyade tüfeği, 8 bin adet P-1 tipi tabanca, 60 adet Milan tanksavar sistemi, ayrıca DINGO tipi zırhlı araçlar ile çok sayıda mühimmat sevk etmişti.

Almanya’nın IKBY’ye verdiği silahların geçen sene bölgedeki bazı terör gruplarının eline geçtiği, bazılarının da karaborsada satıldığı haberleri üzerine sevkiyatlar bu yılın ocak ayında geçici olarak durdurulmuştu.

Haberin Devamı

88 SİLAH KAYIP

Alman basınına yansıyan haberlere göre, Alman makamları en az 88 silahın kaybolduğunu tespit ederken, IKBY yetkilileri de bugüne kadar 30 silahın yasa dışı satıldığını belirlediklerini, sorumlular hakkında işlem başlatıldığını, benzer olayların tekrarlanmasını engellemek için de önlem aldıklarını kaydetti.