Siyaset Altay’dan Soylu’ya ‘Fransızca’ yanıt geldi

Altay’dan Soylu’ya ‘Fransızca’ yanıt geldi

12.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için “sen bittin” ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Fransızca yanıt verdi.

Altay’dan Soylu’ya ‘Fransızca’ yanıt geldi

Soylu’ya Türkçe cevap vermeyi zul saydığını belirten Altay, “Siyasette bu kadar tehdit, şantaj, kaba, hakaret içeren, hadsiz, densiz ifadeleri kullananları şöyle bir terimle tanımlayabiliriz: Diarrhée de la bouche (ağız ishali)” dedi. Altay, dün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında bütçe görüşmelerinde ülkenin içinde bulunduğu durumun, muhalefet tarafından fotoğrafının çekildiğini kaydetti. Altay “İktidar bundan alacağını alır, almayacağını almaz, onun sorumluluğundadır. Ülkenin bir yılının ne kadar verimli, sağlıklı geçip geçmeyeceği Mecliste yapılacak bütçe görüşmelerinde çıkacak tutumla ilgilidir. Bütçe başlarken peşinen AKP’yi uyarmak isteriz; bütçedeki eleştirilerimiz, uyarılarımız aziz milletimizin refah, huzur ve mutluluğu için olacaktır” şeklinde konuştu.

‘Akla kumpas geliyor’

Bakan Soylu’nun, Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerine de yanıt veren Altay, “AK Parti deyince aklımıza sadece kumpas geliyor. Bu noktadan sonra İçişleri Bakanlığı hukuksal meşruiyetini yitirmiştir. İçişleri Bakanı, hukuk dışına çıkmıştır, İçişleri Bakanlığı kurumsallığını yitirmiştir. Sayın Genel Başkanımız kendisiyle ilgili bir dava açtı, bu yargının işi ama ahlaki boyutunu da milletimizin vicdanına havale ediyoruz” dedi. Altay, “devleti siper alarak yapılan tehdide, şantaja, hakarete pabuç bırakmayacaklarını” ifade etti. Soylu’nun son günlerdeki açıklamalarına Türkçe cevap vermeyi kendisine zul saydığını, bu nedenle Fransızca cevap vermekte yarar gördüğünü belirten Altay, “Belki öyle anlar. Sarf ettiği sözleri, daha sonra basın müşavirleri önüne koyduğunda pişman olduğuna eminim. Pişmanlığı kamu vicdanı önünde kaybettiği itibardandır. Siyasette bu kadar tehdit, şantaj, hakaret içeren, hadsiz, densiz ifadeleri kullananları şöyle bir terimle tanımlayabiliriz: Diarrhee de la bouche” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kin ve intikam projesi’

CHP’li Altay, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının da “hukuk skandalı” olduğunu öne sürdü. Altay, sudan ucuz gerekçelerle İlgezdi’nin iki aylığına da olsa görevden uzaklaştırılmasının, CHP ve CHP’lilere yönelik kin ve intikam projesi olduğunu ileri sürdü. Altay, buna teslim olmayacaklarını ifade ederek, belediyenin didik didik edildiğini, tek bir suç unsuruna, suistimale rastlanmadığını, rastlanılmayacağını savundu.