Siyaset Altay: Tezkerede hükümetin kafası karışık

Altay: Tezkerede hükümetin kafası karışık

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, hükümetin TBMM’de kabul edilen tezkere konusunda kafa karışıklığı yaşadığını söyledi.

Altay: Tezkerede hükümetin kafası karışık

Cumhuriyet gazetesi davası öncesi İstanbul Adalet Sarayı’ndaki destek eylemine katılan Altay, soruları yanıtladı. Altay, tezkere ile ilgili soru üzerine şunları söyledi:
“Sayın Başbakan bir televizyon kanalında TBMM’de kabul edilen tezkerenin bir savaş tezkeresi olmadığını söyledi. Biz de öyle olsun istiyoruz zaten. Tezkere görüşmelerinde kürsüde ‘bu tezkerenin referandumla bir ilgisi yoktur. Bu tezkere TSK’ya terörle mücadelede imkan ve kabiliyetini güçlendirmek için bizim de evet dediğimiz bir tezkeredir. Kamuoyuna bu tezkereyi Erbil yönetimine karşı bir gözdağı tezkeresi gibi pazarlamak size bir şey kazandırmaz’ dedim. Bu sözüm üzerine Milli Savunma Bakanı Canikli söz aldı. Bu tezkerenin bir savaş tezkeresi olduğunu beyan etti. Şu hükümetin, şu Türkiye’nin içine düştüğü duruma bakın. Hükümet belli ki bir kafa karışıklığı yaşıyor. Ciddi görüş ayrılıkları var. Milli Savunma Bakanı’nın ‘savaş tezkeresi’ dediği, Başbakanın ‘hayır, öyle değil’ dediği tezkereyle ilgili AK Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı’ndan bir değerlendirme bekliyorum. Milletin aklıyla daha fazla alay etmeyin. Bölgede savaş çığırtkanlığına son verin. Bölgede kan, gözyaşı politikasına son verin. Bölgede mezhep politikalarına son verin. Artık yüzünüzü biraz barışa dönün” dedi.

Haberin Devamı