Gündem Alternatif tedavi yöntemi Hacamat nedir, nerede yaptırılır?

Alternatif tedavi yöntemi Hacamat nedir, nerede yaptırılır?

26.01.2015 - 13:48 | Son Güncellenme:

Hacamat’ın faydalı bir doğal tedavi yöntemi olduğunu belirten Hacamat Derneği Başkanı Süleyman Gök, çeşitlerinin olmadığını söyledi.

Alternatif tedavi yöntemi Hacamat nedir, nerede yaptırılır

Hacamat tektir ve hacamat uygulaması yapacak olan uzmanın hem teknik, hem tıbbi, hem de dini yönlerine riayet ederek yapması gerektiğini vurgulayan Süleyman Gök, son zamanlarda günümüzde ‘’Tıbbi Hacamat’’ terimlerinin üretildiğini anlatıyor.

Haberin Devamı

Tıbbın dehası ve hacamat konusunda değerli bilgileri paylaşan i-bni Sina böyle bir terim üretmedi. ‘’O zamanlarda tıp yok muydu? ‘’diyen Süleyman Gök, eğer tıbbi hacamat diye bir şey olsaydı, ilk olarak herhalde i-bni Sina bu ayırımı tanımlamayı yapardı şeklinde açıklama yaptı.Kimse alınmasın ama, sadece modern tıp eğitimli arkadaşların ürettikleri kelimelerden ibarettir.

Dini veya İslami Hacamat terimleri ise, aynı tıbbi hacamat terimi gibi, duygu sömürüsü ve yanlış beyan içerir. Evet, Hacamatın dini yönü vardır diyen Hacamat Derneği Başkanı Süleyman Gök, Hacamat yapanın ve yaptıranın dini yönden dikkat edildiğinde Hacamat ’ın faydalı olduğu aşikardır. Dini yönden hassasiyeti vardır. Ama kesinlikle ‘’Dini Hacamat’’ terimi yanlıştır.

Haberin Devamı

Eskiden ninelerin ve dedelerin yaptığı ve çokta güzel yaptığı bu mesleği, okuma yazma bilen herkesin gerekli eğitimini alıp bu mesleği yasal bir şekilde uygulama yapabilmesi gerektiğini anlatan Süleyman Gök, Hacamat öğrenilmesi ve uygulanması son derece basit bir uygulamadır, dedi. İsteyen herkesin gerekli donanımlara sahip olduktan sonra meslek haline getirebilmesi kolaydır dedi.

Hiç kimsenin kafasında hijyen konusunda veya hastalıklara karşı tıp bilmeyen nasıl hacamat yapacak gibi soru işaretleri oluşmasına gerek olmadığını belirten Süleyman Gök, Hacamat ‘ın ayrıca dini bir vecibe olduğundan bahsetti.

Avrupa insan hakları evrensel beyannamesinde de belirtildiği gibi, Dini bir vecibenin sınırlandırılması yanlış olabilmektedir. Süleyman Gök, kime nerde nasıl yaptırılacağına insanların kendilerinin karar vermesi daha doğu olur dedi.

İSLAM'DA HACAMAT YAPTIRMANIN YERİ VE ÖNEMİ..

Hacamatın islami yönünden bahseden Süleyman Gök, Hacamat ve faydaları hakkında Peygamber Efendimizin (SAV) 30 dan fazla Hadis-i Şerfifleri olmasına rağmen, maalesef bazı kurumların yetiştirdiği hocaların bu Hadis-i Şeriflerin hiç birinden haberdar olmadan yetişmeleri son derece üzücüdür, dedi.

HACAMAT iki kanatlı bir kuş gibidir. Bir kanadı dini yönü, diğer kanadı ise tıbbi yönüdür. Bu kanatlardan birisi diğerine göre üstün değildir, eşittir. İkisi de olmazsa olmaz bir bütündür. Sadece dini yönü veya sadeece tıbbi yönü göz önüne alınarak yapılan hacamat eksik bir uygulamadır, fayda getirmeyebilir.

Haberin Devamı

HACAMAT NEREDE YAPTIRILIR?

Bugüne kadar 20 binden fazla hacamat uygulaması yaptığını dile getiren Hacamat Derneği Başkanı Süleyman Gök, yeni alternatif tıp mevzuatının henüz netleşmediğini ve artık kendisinin uygulama yapmadığını ama HACAMAT uygulaması yaptırmak isteyenlerin, Ankara ve İstanbulda doktor kontrolünde, yeni mevzuata da uygun olacak şekilde hizmet vermeyi hedeflediklerini beyan etti.

Ankara ve İstanbul dışında hacamat uygulaması yaptırmak isteyenlerin de , Hacamat Derneğinden eğitim almış uzmanlara güvenle yaptırabileceklerini belirtti.

Hacamat uygulaması için doğuştan yetenekli Bioenerji Uzmanlarının daha başarılı bir uygulama yaptıklarını anlatan Süleyman Gök, Hacamat uygulamasında başarı olması için, uygulama yapan kişide ‘’ Spirütüel Enerji ‘’ olması Hacamat uygulamasında başarıyı arttırabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

HACAMAT KURSLARINA YOĞUN İLGİ…

Hacamat Derneği Başkanı ve aynı zamanda HACAMAT kitabının yazarı Süleyman Gök, Hacamat eğitimine ve Hacamat uygulamasına, bilhassa Doktor, Hemşire, Fizyoterapist, masörlerin artık yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilgiden çok memnun olduğunu belirtti.

Dünya genelinde 1550 kadar Hacamat Uzmanı yetiştiren Süleyman Gök, bu öğrencilerin, 1200 kadarı, Türkiye’den 300 kadarı Avrupa geneli , 50 kadarı ise Hindistan, ABD ,Brezilya , Avusturalya gibi ülkelerden insanlesef üzücü olsa da, Hacamat Derneği adına kendisinin bizzat artık kurs vermeyeceğini dile getiren Süleyman Gök, Başta Dernek Yönetim Kurulu Üyesi FTR Uzmanı Dr Levent Demiralp olmak üzere, Türkiye genelinde 20 kadar UZMAN HACAMAT EĞİTMENİ , yetiştirdikten sonra, artık yurtdışına, bilhassa, Hindistan Brezilya, ABD ve Meksika’da öğrenci yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

TÜRKİYE’DE HACAMAT TARİHÇESİ

7-8 Yıl önce unutulmaya yüz tutmuş, çoğu kimsenin haberdar olmadığı, itibar etmediği, HACAMAT artık doğal tedavi yöntemleri arasında en üst sırayı almaya başladığını belirten Süleyman Gök, Türkiye’de Hacamat mesleğinin hızla yayılmasında şüphesiz ilk sırada, Dr. Mehmet KOCABAŞ’IN 2009 yılında katıldığı bir TV programında anlatmasıyla tanınmıştır. Herkesin Hacamat’ı kocakarı ilacı olarak tanımladığını, ancak doğrusunu tv’de yayınlanan bir programda anlatmasıyla Hacamatın faydalı bir doğal tedavi yöntemi olduğu anlaşılmıştır.dedi.

Haberin Devamı

Akabinde, 30 Eylül 2011 tarihinde bir gazetede yayınlanan tam sayfa HACAMAT haberi, ve açılışını Sayın Emine Erdoğan’ın yaptığı Kupa Terapisi Sempozyumu, 17. Baskıya ulaşan, 200 sayfalık A’dan Z’ye her yönü ile hacamatı anlatan, HACAMAT kitabı ve son olarak ta Hacamat Derneği Başkanı olarak katıldığı Tv programlarında , Hacamat mesleğinin yayılmasında büyük rol oynamıştır diye beyan etti.