Balıkesir Altıeylül'de Çocuklar İçin Müzik Kursu

Altıeylül'de Çocuklar İçin Müzik Kursu

18.10.2017 - 16:11 | Son Güncellenme:

.

Altıeylülde Çocuklar İçin Müzik Kursu

Altıeylül Belediyesi ile Balıkesir Musiki Derneği arasında "Türk Müziği Eğitimi Kurs Merkezi" projesi protokolü imzalandı. Protokol kapsamında düzenlenecek kurslarda öğrencilere Türk Müziği üzerine, konusunda uzman öğreticiler tarafından Türk Müziği Nazariyat, Nota, Solfej, Ses ve Enstrüman eğitimleri verilecek.
Altıeylül Belediye tarafından ilçedeki çocuklar için müzik kursu projesi kapsamında protokol imzalandı. Kurs Merkezi imza töreninde konuşan Balıkesir Musiki Derneği Başkanı Levent Tellioğlu, "Balıkesir’in kültürüne ve sanatına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu aşamada Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu bize sürekli katkı sağlayarak her zaman yanımızda bulunuyor. Bunun için kendilerine minnettarız" şeklinde konuştu.
Balıkesir Musiki Korosu Şefi Sıtkı Sahil ise törende yaptığı konuşmada, "Bugün Balıkesir için çok hayırlı bir protokol imzalandı. Balıkesir Musiki Derneği bünyesinde görev yapan arkadaşlarımız tarafından ciddi ölçülerde tam anlamıyla bir konservatuar eğitimi verecek bir kurum olacak. Ben katkılarından dolayı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür ediyorum" dedi.
Protokol töreninde konuşan Başkan Kafaoğlu da, "Türkiye’de eşine az rastlanan bir koro ve Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ödüllendirilen bir koro. Bu koronun Balıkesir’de olmasından bende son derece mutluluk duyuyorum. Dernek Başkanımız Levent Tellioğlu’na ve bu koronun şefi, ömrünü musikiye adamış olan Sıtkı Sahil hocamıza da bu manada çok teşekkür ederim. İmzaladığımız bu Protokol ile Balıkesir’de Altıeylül ilçesinde ikamet eden çocuklarımızı Müzik ve Sanat ile tanıştırmak, bir araya getirerek kaynaştırmak ve kendilerine güvenlerini arttırmak amacı ile Balıkesir Musiki Derneği ile birlikte Türk Müziği Eğitimi Kurs Merkezi açıyoruz. Altıeylül Belediyesi olarak Teknik Lise Caddesi üzerinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün karşısında bağımsız bir bina kiraladık. Çocuklarımız orada Türk Müziği üzerine konusunda Uzman öğreticiler tarafından eğitim alacaklar. Balıkesir’imiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.