Gündem Altın aslan için kıyasıya yarış

Altın aslan için kıyasıya yarış

29.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

73’üncü Venedik Film Festivali dün düzenlenen basın toplantısıyla programını açıkladı. Açılışı ‘La La Land’in yapacağı festivalde, Wim Wenders, Terrence Malick ve Pablo Larrain’in yeni filmleri de yarışmada yer alacak

Altın aslan için kıyasıya yarış

Dünyanın en köklü film festivallerinden Venedik, seçkisini dün Roma’da düzenlenen basın toplantısıyla açıkladı. 31 Ağustos-10 Eylül arasında 73’üncü kez düzenlenecek festivalin yarışma ve yarışma dışı bölümlerinde 55 film takipçilerle buluşacak. Venedik Film Festivali’nin seçkisinin en azından kağıt üzerinde çok güçlü olduğunu söylemek mümkün.

Jüri başkanlığını Sam Mendes’in üstleneceği Altın Aslan ödüllü ana yarışmada 20 film yer alıyor. Yarışmada yer alan Şilili yönetmen Pablo Larrain’in Jacqueline Kennedy biyografisi ‘Jackie’de başrolde Natalie Portman var. Moda tasarımcısı Tom Ford’un ‘A Single Man’den sonra ikinci kez yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Nocturnal Animals’ da Venedik’te Altın Aslan için yarışacak. ‘Whiplash’le ses getiren yönetmen Damien Chazelle’in başrollerini Emma Stone ve Ryan Gosling’in üstlendiği romantik müzikali ‘La La Land’, hem festivali açacak hem de yarışmada şansını deneyecek.

Venedik’in kırmızı halısına ünlü oyuncuları taşıyacak diğer bir film ise ‘Blue Valentine’nın yönetmeni Derek Cianfrance’ın yeni filmi ‘The Light Between Oceans’.

Kusturica kamera önünde

Yarışmadaki dünya sinemasının yakından takip edilen yönetmenleri listesi de bir hayli uzun. Filipinli Lav Diaz, ‘The Woman Who Left’le, Alman Wim Wenders ‘Les beaux jours d’Aranjuez’le yarışmada yer alıyor. Fransızların yaratıcı yönetmeni François Ozon ‘Frantz’la Altın Aslan için yarışacak. Cannes’ın kadrolu yönetmenlerinden Meksikalı Amat Escalante de bu kez Venedik’te yer alıyor. İki Altın Palmiye’li Emir Kusturica ‘On the Milky Road’la yarışan diğer bir isim. Kusturica, filmde Monica Bellucci’yle kamera önüne de geçiyor.

Yeni filmi ‘Voyage of Time’ merakla beklenen Terrence Malick Venedik’te dünya prömiyeri yapacak yönetmenler arasında. Filmin anlatımını Brad Pitt üstleniyor.

Haberin Devamı

Gibson’dan vicdani ret öyküsü

Yarışma dışı bölümde de iddialı filmler yer alıyor. Mel Gibson yönettiği ‘Hacksaw Ridge’le izleyicilerinin karşısına çıkacak. Başrolünü Andrew Garfield’ın üstlendiği film gerçek bir hikâyeden yola çıkıyor ve 2. Dünya Savaşı sırasında vicdani ret hakkını kullanan ABD’li bir askeri konu alıyor.

Erdem, Ufuklar bölümünde

Festivalin önemli bölümü Orizzonti/Ufuklar’da yer alan 19 film arasında Reha Erdem’in yeni filmi ‘Koca Dünya’ da bulunuyor. Filmin başrollerini Ecem Uzun ve Berke Karaer paylaşıyor.