Ege Altın çocuklar, turnuvada buluştu

Altın çocuklar, turnuvada buluştu

26.04.2018 - 01:11 | Son Güncellenme:

İzmir Barosu, 2. Geleneksel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi. Baro Başkanı Aydın Özcan, “Burada yarışan çocuklarımız, gelecekte Türkiye’nin en seçkin gençleri olacak” dedi

Altın çocuklar, turnuvada buluştu

İzmir Barosu’nda, 21-22 Nisan tarihlerinde düzenlenen turnuvaya; Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve aralarında çok sayıda milli satranç sporcusunun da yer aldığı 48 çocuk katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ruhuna uygun olarak şölen havasında geçen turnuvada Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk yad edildi.

Haberin Devamı

Ödül töreninde konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan turnuvada yarışan çocukların Türkiye’nin altın çocukları olduğunu belirtti. Özcan, “İnanıyorum ki gelecekte Türkiye’nin en seçkin gençleri olacaklar. Ben kendilerini yetiştiren ailelerini kutluyorum” dedi. Av. Aydın Özcan, aynı zamanda Baro’nun diğer salonunda “Çocuk İşçiliği Çalıştayı” düzenlediklerini belirtti. Özcan, “Ne yazık ki bütün çocuklarımız sizler kadar şanslı değil. Çocuk Hakları Merkezi’nde onların haklarını koruyabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Emsal cezalar

İzmir Barosu olarak Türkiye’nin neresinde çocuk istismarı varsa müdahale ettiklerini sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, “Amacımız bu tür suçları işleyenlerin emsal cezalar almasını sağlamak” dedi. Atatürk Araştırma Merkezi’yle de Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlerle mücadele edildiğini belirtti.