Gündem Altın fiyatları tavan yaptı! Rekor üstüne rekor...

Altın fiyatları tavan yaptı! Rekor üstüne rekor...

07.11.2016 - 00:06 | Son Güncellenme:

Altın fiyatları güne rekorla başladı. ABD seçimlerinin altın fiyatında büyük oranda kur değişimine sebep olacağını savunan uzmanlar haklı çıktı. Altın fiyatlarındaki son gelişmeler ve gün boyuncu uzman yorumlar haberimizde yer alıyor...

Altın fiyatları tavan yaptı Rekor üstüne rekor...

Geçen haftalarda sürekli dalgalanma yaşayan altın fiyatları bu güne rekor ile başladı. 8 Kasım'ın ABD Başkanlık seçimlerinin sona erme günü olmasından dolayı altın fiyatlarının nasıl etkileneceği merak ediliyordu. İşte güncel altın fiyatları...

Haberin Devamı

Altının gram fiyatı, 138,83 liraya kadar çıktı. Kapalıçarşı'da 24 ayar has altın 138,83 liradan, 22 ayar bilezik 120,32 liradan, cumhuriyet altını 880,00 liradan, tam altın 891,86 liradan, yarım altın 431,42 liradan, çeyrek altın 215,71 liradan işlem görüyor.


GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ>>>

Altın adeta uçtu!

Altın, seçim sonuçlarının Trump`ın önde gittiğini göstermesinin ardından 1,300 doların üzerine fırladı.

Altın, Beyaz Saray umutları için kilit öneme sahip eyaletlerde Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın beklenenden daha fazla destek almasının güvenli liman alımlarını getirmesinin ardından ons başına 1,300 doların üzerine sıçradı.

Altının onsu yüzde 3.2 ile Haziran'daki Brexit oylamasından bu yana en hızlı yükselişini göstererek ons başına 1,315.96 dolara kadar çıktı. Metal 1,312.77 dolar seviyesinde seyrediyordu. Altın erken saatlerde yüzde 0.6 aşağıda seyrediyordu.

Haberin Devamı

Londra'da Marex Spectrum Group Ltd. değerli metaller işlem müdürü David Gowett, "Florida herkesin yakından izlediği eyalet," dedi ve "Trump şu anda önde gidiyor, ancak sayılacak daha çok oy var. Trump beklenenden daha iyi gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.

ABD endeks vadeli kontratları, Asya hisse senetleri gibi riskli varlıklar ve Meksika pesosu, Trump'ın Florida, Ohio ve Kuzey Carolina gibi önemli eyaletlerde Trump'ın önde gitmesi ile, sert düşerken, ABD Hazine tahvilleri ve yen gibi güvenli liman niteliğindeki varlıklar güçlü yükseldi. Seçimler öncesi, anketlerin önemli bölümü Demokrat adar Hillar

Yeni haftaya ABD'den gelen haberlerle iyimser başlayan piyasalarda, altının ons fiyatı yüzde 1'den fazla değer kaybederken, dolar/TL de 3,15'in altına geriledi. Buna bağlı olarak 130,3 liraya kadar inen gram altın, saat 10.00 itibarıyla 130,5 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 214 lira, Cumhuriyet altını ise 873 liradan satılıyor.