Gündem Altın fiyatları güne nasıl başladı?

Altın fiyatları güne nasıl başladı?

23.02.2015 - 11:23 | Son Güncellenme:

Altın fiyatlarında kısa süreli bir düşüş yaşanırken bugün 2 liralık bir yükseliş yaşandı. Uzmanlar altın fiyatları ile ilgili hangi uyarılarda bulundu? Çeyrek, yarım, tam altın fiyatları ve son durum değerlendirmesi haberimizde.

Altın fiyatları güne nasıl başladı

Serbest piyasada çeyrek altın yükselişe geçti. Çeyrek altın alış fiyatı 152,20 olurken satış fiyatı 156,01 lira oldu. Altın fiyatlarında ki hareketlilik devam ediyor. Altın fiyatları yükselmeye devam ederken vatandaşlar ne yapacağını şaşırmış durumda. Altın fiyatları her gün yükseldiği için satmaya yanaşmayan yatırımcılar düşerse diye de endişe duyuyor.

Haberin Devamı

Altın fiyatları özellikle Şubat ile birlikte yükselişe geçerek yatırımcısının yüzünü güldürmeyi başardı. Özellikle ülkemize yoğun talep gören ve kişilerin yatırım olarak en çok tercih ettiği yatırım türü olan altın, her zaman hareketli bir piyasaya sahipken, bu dönemlerde olduğu gibi yükselme ve alçalma durumlarında bu hareketlilik daha da artmaktadır

Dolar fiyatları ile birlikte yükselişe geçerek piyasalarda en çok ilgi gören yatırımlardan olan altın, geçtiğimiz hafta sonuna doğru hafif bir düşüş yaşamış olsa da yaşadığı kaybı kısa sürede telafi ederek çıkışını sürdürmüştür.

Altının Geleceği Altının bu çıkışını değerlendiren uzmanlar, altının kısa süre içerisinde düşüşe geçerek yatırımcının gözünden düşeceğini iddia etti. Yapılan analizler ile birlikte ortaya çıkan raporların genelinde altının bu yönde seyredeceği yönünde ibareler yer alırken özellikle Amerika kaynaklı bilgiler bu konuda özellikle Yunanistan’da yaşanan durumlar nedeniyle altının etki altına gireceği söyleniyor. Açıklanan son analizlere göre Avrupa ekonomisinde yaşanan bir olumlu durum, bu konuda farklı gelişmelere yol açtı. Altının şu andaki durumunun aksine, Dünya Altın Konseyi’nin altın talebinin giderek düşeceği ve bu konuda son 5 yıl için rekor kırılabileceği de söyleniyor.



Altın’da Çin Etkisi! Altında bulunan talebin büyük bir kısmı Çin kaynaklı olduğu için Çin’deki sorunlar nedeniyle altında ciddi hareketlilikler yaşanabiliyor. Öyle ki son zamanlarda altında yaşanan yükseliş, Dolar kaynaklı olarak yaşanmış ve bu konuda çıta yükseltilmişti. Fakat Çin’deki genel durum incelendiğinde yaşanan sorunların artması bu konuda altına büyük bir darbe vuracak. Eğer bu kararsızlık devam ederse ve altının genel gidişatı devam ederse, altında düşüş yaşanması güçlü bir ihtimal.

Yatırımcı Dikkat Etmeli Altında yaşanan bu şekildeki durum, özellikle altına yüksek miktarlarda yatırım yapanlar için ciddi bir risk oluşturuyor. Öyle ki ani düşüşler yaşanacak yüksek kayıpları yaşamamak adına kişilerin bu konuda akıllı bir şekilde analizlerini yaparak işlemlerini yapması gerekir. Bu konuda günlük altın analizlerini takip ederek değerlendirmek önemli bir yönlendirici olacaktır. Bunun yanında altın fiyatları ve genel gidişat ile ilgili detaylı analizler yapmanız da size kazandıracaktır. Tüm bunlar ile birlikte siz de altın ile ilgili yaşanan son gelişmeleri sitemizden takip ederek en güncel bilgilere ulaşabilir ve altın fiyatlarında son durum hakkında bilgi alabilirsiniz. Bu sayede güvenli bir kaynak eşliğinde altın ile ilgili yapacağınız alım ve satım işlemlerinizi kolay bir şekilde yapabilirsiniz.