Ekonomi Altın fiyatları bugün kaç TL'den işlem görüyor?

Altın fiyatları bugün kaç TL'den işlem görüyor?

29.09.2016 - 09:49 | Son Güncellenme:

Altın fiyatlarında yaşanan düşüş devam ediyor. Gram altın %0,24 düşüş ile 126,51 Türk lirasından işlem görüyor. Moody's etkisini hızlı bir şekilde kaybeden fiyatlar daha sonra düşüşe geçti. Peki çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları bugün kaç TLden işlem görüyor

Altın fiyatları düşüşe geçti. Pazartesi açılışta 130 lira sınırına kadar yükselen gram altın, bu seviyeden düşüşe geçerek dün 127 lira ile Moody's'in not indirimi öncesindeki seviyelerine gerilemişti. Bugün de düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı, yüzde 0,2 azalışla 126,7 liradan alıcı buluyor.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 208, Cumhuriyet altını 848 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.323 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Moody's'in olumsuz etkisinin çabuk atlatıldığını belirten uzmanlar, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen ve Fed üyelerinin açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Gram altın fiyatları dün yaşanan ani sıçramanın ardından günü %0,58 oranında gerileyerek 127 lira seviyesinde kapattı. Öte yandan Çeyrek altın fiyatlarında önemli bir değişiklik yaşanmadı. Çeyrek altın dün itibariyle 210 lira seviyelerine kadar yükselmesine rağmen Cuma günki işlem değerlerini korudu ve 205 Türk Lirasından alıcı buldu. İstanbul Kapalı Çarşıda ise Çeyrek altın fiyatları 210,07 Türk lirasından satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Dün fırladı bugün çakıldı!

Dün 1.5 ayın zirvesine tırmanan gram altında `U` dönüşü. Altının gramı bugün düşüşünü sürdürerek 127,4 lira ile Moody`s`in Türkiye kararı öncesindeki seviyelerine geriledi. Kapalıçarşı`da çeyrek altın 209, Cumhuriyet altını 853 liradan satılıyor.

Dün 1.5 ayın zirvesine tırmanan gram altın 'U' dönüşü yaptı. Altının gram fiyatı, dün günün ikinci yarısında başlayan düşüşünü bugün de sürdürerek uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye kararı öncesindeki seviyelerine geriledi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in cuma akşamı yaptığı not indirimi sonrasında yeni haftaya 129,2 liradan başlayan gram altın, dün günün ikinci yarısında etkili olan satışlarla 128,2 liraya geriledi.

Bugün hem altının ons fiyatındaki gerileme hem de dolar/TL'deki azalışın etkisiyle düşüşünü devam ettiren altının gram fiyatı 127,4 lira ile Moody's kararı öncesindeki seviyelerine indi. Saat 10.25 itibarıyla gram altın yüzde 0,5 azalışla 127,5 lira seviyesinde dengelenirken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209, Cumhuriyet altını 853 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise dünkü dalgalı seyrinin ardından bugün yüzde 0,3 düşüşle 1.334 dolar seviyesinden işlem görüyor.