Gündem Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu?

30.01.2015 - 08:37 | Son Güncellenme:

Altın fiyatlarında yaşanan hızlı yükseliş tüm dikkatleri üzerine çekti.Vatandaşlar altınlarını satıp satmama konusunda kararsız kaldı. Peki altındaki yükseliş sürecek mi? Çeyrek altın ne kadar oldu? merak ettiğiniz her şeyi sizler için derledik

Altın Fiyatları - Çeyrek Altın Ne Kadar Oldu

Altın yükselir mi? sorusunun yanıtı bugün Kapalıçarşı'dan geldi. Kapalıçarşı'da bugün çeyrek altın fiyatı 162 liraya, tam altın fiyatı bugün 639 liraya, cumhuriyet altın fiyatı 655 liraya, gram altın fiyatı ise 98.25 liraya yükseldi. Dolar/TL fiyatında rekor yükseliş. Dün akşam 2.4182 lira ile tüm zamanların rekorunu kıran Dolar/TL kuru bugün sabah 09.30 2.4130 lira seviyesinden işlem görmeye başladı.
Uluslararası piyasada altın fiyatları 15 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesine gerilerken, Kapalıçarşı'da bugün Çeyrek altın fiyatı bugün 161 lira, tam altın fiyatı bugün 637 lira, cumhuriyet altını fiyatı bugün 653 lira, gram altın fiyatı ise 97.95 liradan güne başladı. Merkez Bankası’nın haftaya faiz indirimine gideceği beklentisinin artması ve Fed açıklamalarıyla dolar 2,4188 ile tarihi zirveyi gördü.
TCMB'nin haftaya erken faiz indirimine gideceği beklentisi ve FED açıklamalarıyla dolar/TL tarihi zirveyi gördü. Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta 75 baz puana ulaşabilecek erken faiz indirimine gidilebileceği beklentisiyle TL baskı altında kalmayı sürdürürken, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) ekonomik aktivitedeki sağlam seyre vurgu yapan açıklamaları ardından dolar/TL 2,4188 ile tarihi zirvesini gördü. Piyasanın dünkü kapanışı öncesi 2.39'lu seviyelerde işlem gören dolar/TL bu sabah güne 2.40'ın hemen altında başladı. Yönünü yukarı çeviren dolar halen 2,40'ın üzerinde seyrediyor.
İstanbul Kapalıçarşı'da alınıp satılan altın türlerinin, önceki ve bugün itibariyle kapanış fiyatları (TL) şöyle:

Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 97,95 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 653 lira oldu.İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 97,95 lira, Cumhuriyet Altınının satış fiyatı ise 653 lira oldu.
“ALTIN KARMAŞIK ORTAMLARI SEVİYOR”

Haberin Devamı

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarındaki yükselişin önümüzdeki günlerde de süreceğini söyledi. Çakmakçı, fiyatlardaki yükseliş nedeniyle vatandaşların ellerindeki altında bozmak için kuyumculara akın ettiğini de kaydetti.
Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarındaki yükselişlerle ilgili İHA’ya açıklamalarda bulundu. Yükselişin süreceğini söyleyen Çakmakçı, “Altın fiyatları Avrupa-merkez-bankasi/ " target="_blank" class="tag">Avrupa Merkez Bankası ile Avrupa Merkez Bankasının aldığı düşük faiz kararı ile yükseldi. Bu yükselişin biraz daha devam edeceğini tahmin ediyoruz. Altındaki bu yükseliş vatandaşlar için bir fırsat oldu. Düşük fiyattan alıp da ellerindeki altını kar amaçlı satmayı düşündüler. Şu an bizde altın talebi sıfır ama müşteriden yoğun bir şekilde dönüş var. Onun da malum çok fazla dönüş olduğu için bizler para sıkıntısı çekiyoruz. Yani malın İstanbul’a gidip orada satılması paraya çevrilmesi gibi işlemleri var. Ondan dolayı para sıkıntısı çekiyoruz. Yani dönüşler şu an çok fazla. Şu anda altın bozmama gibi bir durum hiç yok. Toptan altın alıp da İstanbul’a gönderen arkadaşlarımız var” dedi.
Vatandaşa uyarılarda da bulunan Çakmakçı, “Daha önceki açıklamalarımızda altının yükseleceğini ifade etmiştik. Altının bundan sonra da biraz daha yükseleceğini düşünüyoruz. Yakın zamanda da altında bir düzeltme hareketi olabilir. Sonuçta ekonomik kriz devam ediyor. Malumunuz Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler var. Dünyada düzelen hiçbir şey yok. Altın da zaten karmaşık ortamları seven bir metal olduğu için biz yükseleceğini düşünüyoruz” diye konuştu.
Güncel altın fiyatlarını aktaran Çakmakçı, “Çeyrek altın 154 lira alış fiyatımız 159 lira satış fiyatımız. Yarım altın 308 lira alış fiyatımız 318 lira fiyatımız. Tam altın 635 lira alış fiyatımız 650 lira satış fiyatımız” dedi.