Ekonomi Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? 25 Temmuz 2016

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? 25 Temmuz 2016

25.07.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? 25 Temmuz Pazartesi itibariyle en güncel altın fiyatlarını sizin için derledik. Yaşanan darbe girişiminin ardından altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar yatırımcıyı heyecanlandırıyor. İşte detaylar...

Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu 25 Temmuz 2016

Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Yatırımcıların merakla takip ettikleri altın fiyatı bugün kaç liradan işlem görüyor? Yaşanan olayların ardından dalgalı bir kur seyreden altın Kapalıçarşı'da bugün kaç liradan işlem görüyor? İşte en güncel fiyatlar...

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da 24 ayar has altının satışı 129,35 liradan alışı ise 129,75 liradan, çeyrek altın satışı 212,30 liradan alışı 207,62 liradan, yarım altın satışı 426,50 liradan alışı 416,33 liradan, tam altın satışı 849,00 liradan alışı 827,96 liradan, ata lira satışı 871,65 iradan alışı 858,71 liradan, 22 ayar bileziğin gramının satışı 118,85 alışı ise 117,71 liradan işlem görüyor.

EN GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Altın açıklanan Satın Alma Müdürleri Endekslerinin etkisi ile hareketli bir gün geçiriyor.

Küresel ekonomik resesyon söylentilerinin etkili bir şekilde dile getirilmesiyle birlikte dün 1333 seviyesine tırmanan Altın, güne 1332 seviyesinden başladı. Bugün Euro bölgesinden gelen İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi verilerinin genel olarak beklentilerin üzerinde açıklanması Altın’da bir miktar düşüş görmemize neden oldu. ABD Üretim satın alma müdürleri endeksinin de beklentileri aşmasıyla birlikte Altın’da yaşanan düşüşün devam ettiğini görüyoruz. Teknik olarak baktığımızda, gün içerisinde 1330 direnç seviyesinin altında aşağı yönlü bir hareket gösteren sarı metalin bu yönde hareketini devam ettirmesi durumunda 1315 destek seviyesi takip edilebilir. Geri dönüşlerde ise 1330 direnç seviyesini takip edebiliriz.

Haberin Devamı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırımdanışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti,aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Düğünlerde altın yerine para takılıyor

Kuyumcu Muhammed Kadir Yakşi, daha önce 170 TL civarında seyreden çeyrek altının 215 TL'ye yükselmesinin kendilerini olumsuz yönde etkilediğini belirterek, “İnsanlar düğüne gittiği zaman bir çeyrek altın yerine 150 TL takmayı tercih ediyor" dedi.

Haberin Devamı

Yükselen altın fiyatları, kuyumcuları ve yeni evlenen çiftleri vurdu. Diyarbakır'da vatandaşların gittiği düğünlerde yüksek fiyatı nedeniyle altın yere para takmayı tercih etmeye başladığı belirtilirken, bu durum da kuyumcuların işlerine olumsuz yansıdı.

Sur ilçesinde bulunan Kuyumcular Çarşısı'nda 20 yılı aşkın süredir kuyumculuk yapan Muhammed Kadir Yakşi, daha önce 170 TL civarında seyreden çeyrek altının 215 TL'ye yükseldiğini belirterek, herkesin bundan etkilendiğini anlattı. Yakşi, “İnsanlar düğüne gittiği zaman bir çeyrek altın yerine 150 TL takmayı tercih ediyor.

Bugün asgari ücretin 1300 TL olduğunu düşünürsek 45 TL gibi bir rakam çeyrek altının üzerine geldiği zaman ister istemez vatandaşımızı etkiliyor. Bu da bize olumsuz olarak yansıyor" dedi.

'TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE BİR OYUN OYNANIYOR'

Türkiye'nin üzerinde bir oyun oynandığını düşünen ve bundan sonraki süreçte altının daha da yükselmesini beklediğini aktaran Yakşi, “Ülke gündemi tamamen doları etkilemektedir. Bu da altının yukarı yönlü hareket etmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı da biz olumsuz yönde etkileniyoruz.

Haberin Devamı

Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının yaptığı değerlendirmeler neticesinde ülkemizin puanını eksi yönde verdiklerinden dolayı dolar ister istemez yukarı doğru çıkıyor. Kesinlikle ve kesinlikle Türkiye'nin üzerinde bir oyun oynanıyor. Bunu oynanan bir oyun olarak görüyorum. Kredi derecelendirme kuruluşuna üye bile değiliz. Ama kalkıp 'size eksi not verdik' diyebiliyor. Benim kendi görüşüm bu oyundan başka bir şey değil" diye konuştu.

Yazarlar