Ege Altınordu’da kırılganlık sorunu!

Altınordu’da kırılganlık sorunu!

22.11.2017 - 03:35 | Son Güncellenme:

Bülent Buda: Bir futbol takımında tüm futbolcular aynı düzeyde olamaz.

Altınordu’da kırılganlık sorunu

Olursa, o takım farklı bir gezegendendir. Kim oynarsa oynasın oyun değişmez diye bir sözde, ikna edici değildir. Bir futbol takımında yetenekliler, çok koşanlar, kasları güçlüler, zihinsel teknik olarak öne çıkanlar, iş bitiriciler, savaşanlar, bir karışımdır. Bütün özellikleri her futbolcu kendinde barındıramaz. Böyle bir durum varoluşa haykırıdır. Uzun bir giriş oldu, bende sıkıldım. Altınordu’daki temel sıkıntı takımın oluşumundaki sıra dışı beklenmeyen dalgalanmalardır. Yani sakatlıklar, ek olarak sezona iyi başlayıp, durgunlaşanları eklerseniz senteze ulaşırsınız. Yani diyeceğim o ki, Altınordu özellikle 65’ten sonra rakiplerini fiziksel olarak çökertir, maçı bağlardı. Ama artık öyle olmuyor. Sorunda budur. Düzelecek elbette. Eleştiri değil benimkisi, dertlerin paylaşımı arkadaşlar.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altınordu’yu güçlü Giresunspor karşısında görünce maçı bardağın dolu tarafından değerlendirmeyi düşünüyorum. Elbette Altınordu’nun gelişen bir oyun tarzı var. Bunu artırarak sürdürüyor. Zaman zaman savunmadan hücuma ve hücumdan savunmaya doğru çok güzel geçişler yapıyor. Takım halinde disiplinli oynuyor ve 2-0’da öne geçiyor. Senin amacın hem oyuncu yetiştirmek, hem de yarışmacı takım olmak ama ikinci yarı bakıyorsun, 5 tane etkili yabancısıyla Giresunspor 5 dakikada beraberliği sağlıyor. Denge bozuluyor. Tabii ki Altınordu’da Deniz, Serkan, Kerim Avcı, Erdoğan, Mirkan, biraz daha kapasitelerini arttırsa, daha etkili olsa, genç kardeşleriyle birlikte daha iyi sonuç alabilirler. Ancak bu kadar etkili yabancısıyla ve şampiyonluğu kovalayan rakibi karşısında 2-0’dan 3-2 mağlubiyete düşüyorsun ve sonra dönüş yapıp beraberliği sağlıyorsun. Ben olumlu yönden bakmak istedim ve takımında her geçen gün pozitif anlamda iyi olacağına inancım tamdır.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Giresunspor, gerçekten bu ligin en güçlü ve etkili ekiplerinden biri. İşte, böyle bir ekibin karşısında 2-0 öne geçmenin ardından, arka arkaya yediği gollerle 3-2 yenik duruma düşmesi, kırmızı lacivertlileri bir noktada düşündürmeli. Ancak; Altınordu’nun en kısa zamanda yapılan hatalardan ders çıkarıp, yoluna başarı grafiğini yükselterek devam edeceğine de tüm kalbimle inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Altınordu, 4 haftadır kazanamıyor, Giresunspor ise 7 hafta 2 galibiyetle İzmir’e geldi. İki takım içinde büyük kayıp oldu alınan 1 puan. Altınordu’nun rahatlıkla kazanabileceği maçı nasıl bu sonuca getirebildi akıl ermiyor. Hüseyin Hoca gereken tedbirleri alacaktır elbette ama önceliği Deniz ısrarından vazgeçmek olmalıdır diye düşünüyorum.