Hatay Altınözü'nde Zeytin Müzesi Tanıtıldı

Altınözü'nde Zeytin Müzesi Tanıtıldı

07.11.2017 - 15:57 | Son Güncellenme:

.

Altınözünde Zeytin Müzesi Tanıtıldı

HATAY (AA) - Hatay'ın Altınözü ilçesinde, daha önce açılışı gerçekleştirilen Sıtkı Debboğlu Zeytin Müzesi, düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Haberin Devamı

Durmuş Sıtkı Debboğlu Cami Vakfı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlikte Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, yaptığı konuşmada, medeniyetin kültürün görünen yüzü olduğunu belirtti.

Hersanlıoğlu, açılışı yapılan Sıtkı Debboğlu Zeytin Müzesi'nin medeniyetin ortak mirası olduğunu kaydetti.

Zeytin ve zeytinyağının tüm dinlerde kutsal olduğunu ifade eden Hersanlıoğlu, müzenin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur da ilçenin zeytincilik alanında Türkiye'de önemli bir yerde bulunduğunu söyledi.

İlçedeki zeytin ve zeytin yağının tanıtımını sağlamaya çalıştıklarına işaret eden Uygur, şöyle devam etti:

"İlçede zeytincilik organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmalar devam ediyor. Bu kadar zengin bir zeytin kültürüne sahip ilçemizde bu zeytin müzesini olması çok önemlidir. Bugün bu masada kültürel zenginliğimizi görüyoruz. Bu coğrafya aynı bu masa gibi üzerinde yaşayan herkesi doyurmuştur. Hemen yanı başımızda mezhep çatışmaları devam ederken böyle bir sofrada buluşmak bizleri çok mutlu etti. Bugün bu sofrada sizlerle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum."

Haberin Devamı

Hatay Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran ise Durmuş Sıtkı Debboğlu Cami Vakfı tarafından vakfedilen binanın, zeytin müzesine dönüştürülmesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Yıldıran, Sıtkı Debboğlu Zeytin Müzesi'ni gelecek nesillere ulaştırmak ve insanların her zaman erişebileceği şekilde geleceğe taşımak istediklerini aktardı.

Etkinliğe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Abdi Üçkuyu, İlçe Emniyet Amiri Harun Kırca, Tokaçlı Mahalle Muhtarı İbrahim Çilingir, Vakıflı Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Antakya Ortodoks Kilisesi Pederi Dimitri Doğum, Durmuş Sıtkı Debboğlu Cami Vakfı üyeleri de katıldı.