Manisa Altyapı Çalışmalarıyla Taşkınlar Önlendi İçme Suyu Sağlandı

Altyapı Çalışmalarıyla Taşkınlar Önlendi İçme Suyu Sağlandı

16.10.2017 - 16:09 | Son Güncellenme:

.

Altyapı Çalışmalarıyla Taşkınlar Önlendi İçme Suyu Sağlandı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesinde başlattığı dere temizlik çalışmasıyla yağışlı havalarda bölgede olası taşkın sorunlarının önüne geçerken, Şehzadeler ilçesine bağlı Karayenice Mahallesinde yapılan çalışmalarla yeni sondaj kuyusundan saniyede 15 litre veriminde içme suyu elde edildi.
MASKİ Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış mevsimi öncesinde dere temizlik çalışmalarına hız kazandırarak olası taşkınları engelliyor. Bu kapsamda MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde de bir kilometrelik dere temizliğine başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen çalışmayla, dere içerisinde biriken maddeler ve rüsubat temizlenerek, suyun taşkına neden olmaksızın dere içerisinden akışı sağlanacak. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, bünyesine kattığı dar alanda manevra yapabilme kabiliyetine sahip yeni iş makinesi ile menfez geçişlerindeki temizlik işlemini daha kolay ve hızlı hale getiriyor. Boyutu ve özellikleri itibarı ile menfez içlerinde daha etkili bir çalışma sağlayan mini yükleyici sayesinde aynı zamanda kapalı menfezlerin temizliği de rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.

Karayenice yeterli suya kavuştu
MASKİ Genel Müdürlüğü, il genelinde yürüttüğü sondaj çalışmalarıyla mahalleleri yeterli suya kavuşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda MASKİ, Şehzadeler ilçesine bağlı Karayenice Mahallesi’nde açtığı yeni sondaj çalışmasını tamamladı. 250 metre derinliğindeki sondaj kuyusundan saniyede 15 litre veriminde içme suyu temin edildi. Sondajdan çıkan suyun numune alımı, İçme Suyu Dairesi Başkanlığı’nda görevli mühendisler tarafından gerçekleştirildi. Sudan alınan örnekler, içilebilirlik testinin yapılması amacıyla Halk Sağlığı Laboratuvarı’na teslim edildi. Analiz sonuçları neticesinde suyun şebekeye bağlantısı yapılarak mahallenin kullanımına açılacak. Mahallede yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Karayenice Mahalle Muhtarı Kamil Deneri, “Mahallemizdeki sondajın su seviyesi düşünce yeni sondaj talebinde bulunduk. 20 gün içinde hem sondajımız açıldı, hem terfi hattımız döşendi, hem de elektrik işlerimiz tamamlandı. Mahalle olarak çalışmalardan çok memnunuz" dedi.