Gündem Alüminyum çetesi sahte polisler yakalandı

Alüminyum çetesi sahte polisler yakalandı

21.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Marmara Otoyolu’nda tepe lambalı otomobilleriyle önünü kestikleri TIR sürücüsünü araçlarının bagajına kapatarak 670 bin TL değerinde 26.5 ton külçe alüminyumu çalan çetenin 8 üyesi  gözaltına alındı.

Alüminyum  çetesi sahte polisler yakalandı

9 Ekim’de İzmit, Derince limanına gemiyle getirilen külçe alüminyumu kullandığı TIR’a yükleyen şoför B.K.Ö. Hadımköy’e gitmek için yola çıktı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü geçtikten sonra TIR’ın önü, tepe lambası bulunan bir araç tarafından kesildi. Otomobilden inen kişiler kendilerini polis olarak tanıtarak B.K.Ö.’yü plastik kelepçeyle bağlayarak kendi araçlarına oturttular. Ardından B.K.Ö.’yü bagaja koyarak yollarına devam etti. Bir süre sonra ellerindeki plastik kelepçeden kurtulan B.K.Ö. bagaj kapağını açarak aşağı atladı. Koşarak uzaklaşan B.K.Ö., Çatalca’nın Çanakça köyünde bir kıraathaneye sığındı. Köylülerin hırsız sanarak ateş ettiği B.K.Ö. polis ekipleri tarafından teslim alındığında gasp olayı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Polis, güvenlik kameralarından şüphelilerin kullandığı aracı belirledi. Operasyon düzenleyen ekipler, çaldıkları 26.5 ton alüminyumu Hadımköy’de satmaya çalışan çete lideri M.D. (35) ile M.D., M.K., M.E., H.E., H.T., M.A., Y.K.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken, çalınan alüminyum ise sahibine teslim edildi. l Ali AKSOYER İstanbul DHA