Cadde Alzheimer hastalarına farkındalık yarattılar

Alzheimer hastalarına farkındalık yarattılar

08.06.2017 - 10:05 | Son Güncellenme:

Eskişehir Köprübaşı Lions Kulübü, Tepebaşı Belediyesi ve Osmangazi Üniversitesi paydaşlığında, Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Alzheimer Evleri'ne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen 'Bir Varmış Bir Yokmuş' adlı özel kısa film yarışması sona erdi. Yarışmada birinciliği kazanan kısa film 'Mürekkepten Anılar' ile Tolga Duruştay oldu.

Alzheimer hastalarına farkındalık yarattılar

Alzheimer hastalığı farkındalığı oluşturmak üzere düzenlenen kısa film yarışmasının gala gösterimi 222 Park'ta gerçekleştirildi. Geceye çok sayıda seçkin davetli ve jüri üyesi İpek Tuzcuoğlu, Ali Can Albayrak, Ali Tarık Fındık, Mehmet Özgür, Tanju Babacan, Yılmaz Sütçü ve Alper Altunay katıldı.

Haberin Devamı

Etkinlikte duygularını dile getiren Köprübaşı Lions Kulübü Başkanı Abide Besler, sadece Eskişehir'de değil tüm Türkiye'de Alzheimer konusunda farkındalık yaratmaya çalıştıklarını, projelerinin sürdürülebilir nitelikte olduğunu ve kulüp olarak hedeflerinin ilerleyen yıllarda gelişerek devam eden projeler yazmak olduğunu açıkladı. Ayrıca tüm kulüp üyeleri ve çocuklarına emekleri için teşekkürlerini sundu.

Daha sonra dereceye giren filmlerin gösterimleri yapıldı. Yarışma sonunda birinciliği 'Mürekkepten Anılar' filmi ile Tolga Duruştay'ın oldu. İkincilik ödülü 'Girift' filmi ile Cansu Karaman'ın olurken, üçüncülük ödülü 'Lokman Hekimin Sev Dediği' ile Yağız Aydın'a verildi. 'Unutma' filmi ile Oğuz Akay, 'Anne, Ben Kimim?' filmi ile de Tayfun Dalkılıç mansiyon aldı. Gece Mustafa Erdoğan'ın konseriyle devam etti.