Cadde Amal Clooney: George Clooney'le evlilik IŞİD’le mücadeleye yardım ediyor

Amal Clooney: George Clooney'le evlilik IŞİD’le mücadeleye yardım ediyor

08.03.2017 - 17:24 | Son Güncellenme:

İnsan hakları avukatı Amal Clooney, Hollywood yıldızı George Clooney ile evli olmanın, DAEŞ’in Irak’taki Yezidi kızlara tecavüz etme ve köleleştirmelerine karşı yürüttüğü mücadeleye yardım ettiğini söyledi.

Amal Clooney: George Clooneyle evlilik IŞİD’le mücadeleye yardım ediyor

Lübnan kökenli İngiliz avukat Amal Clooney, dünyaca ünlü oyuncu George Clooney ile evlenerek tanınır hale gelmesinin, belli konularda aydınlanma sağlamaya yardım edecekse bundan memnuniyet duyduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

DAEŞ’ın Yezidilere yönelik soykırım suçu işlediğine dair soruşturma başlatılması için Birleşmiş Milletler’e başvuru yapan Amal, BBC’ye yaptığı açıklamada, "DAEŞ tarafından tecavüze uğrayan ve köleleştirilen genç kızlarla konuştum. Duyduğum en üzücü tanıklıktı. Bunun soykırım olduğunu biliyoruz, Birleşmiş Milletler de öyle söyledi. Bir başka deyişle IŞİD grup halinde imha etmeye çalışıyor" şeklinde konuştu.

39 yaşındaki avukat, "Bence Yediziler ve IŞİD konusunda neler olduğunu anlayan daha fazla insan olursa ve sonuç alıcı adımlar atılabilirse, o zaman bu davanın fazladan tanınır olması gerçekten iyi bir şey" dedi.

George Clooney ile Eylül 2014’te evlenen Amal Clooney, ikiz bebeklerine hamile. Geçtiğimiz ay eşinin hamileliği hakkında konuşan 55 yaşındaki aktör George Clooney, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. (NTV)