Siyaset Aman 1 dolarınız varsa yırtıp atın

Aman 1 dolarınız varsa yırtıp atın

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeli, önceki gün topladığı MYK’da MHP’nin bir darbe girişiminin yanında olamayacağını vurguladı

Aman 1 dolarınız varsa yırtıp atın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki gün topladığı MYK toplantısında 15 Temmuz darbe girişimini değerlendirdi.
15 Temmuz gecesi yaşananları ve kendisinin parti genel merkezindeki makamında süreci nasıl takip ettiğini anlatırken, MHP’nin bir darbe girişiminin yanında olamayacağını bunu da o gece açıklama yapan ilk siyasi lider olarak ortaya koyduğunu dile getirdi. Bahçeli, FETÖ ile mücadele kapsamında hükümetin attığı adımlara da değinirken, görevden alma ve gözaltılar konusunda kurunun yanında yaşın da yandığını, kendisine masum ve suçsuz olan birçok kişinin mağduriyetini ilettiğini dile getirdi. Devlet kurumlarından FETÖ’nün kazınması için yapılan işlemlerin bu toz duman ortamda sıkıntılar doğurduğunu da dile getiren Bahçeli, espriyle karışık parti yöneticilerini de uyardı. Hukukun işlemesi gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, insanların cebindeki bir dolar nedeniyle gözaltına alındığına değindi. Bahçeli, şakayla karışık, “Aman siz de cebinizde bir dolarla gezmeyin. Bir dolarınız varsa da yırtıp atın. 10 dolardan yukarısını bulundurun” ifadelerini kullandı. Bahçeli’nin tebessüm içinde söylediği bu sözler toplantı atmosferini yumuşattı.

‘Tedbirimizi aldık’

Bahçeli, FETÖ’nün asker, yargı ve devlet kurumlarının neredeyse tamamında örgütlenirken bir siyasi parti aracılığıyla da siyasette varlık mücadelesini yürütmek istediğine dikkati çekti. Bu aşamada MHP’ye odaklanıldığı ve olağanüstü kongre süreciyle yönetiminin ele geçirilmek istendiğini dile getiren Bahçeli, tehlikeyi sezip tedbirini alan tek partinin de MHP olduğunu ifade etti.

Bahçeli, “Bunlar hem Türkiye’yi hem de MHP’yi ele geçirmek için operasyona giriştiler. FETÖ MHP’ye sızamadı. Teşkilatlarımızda ilişkili olduğuna inandığımız ve tespit ettiklerimiz hakkında da gerekli işlem yapılacaktır” dedi.

‘Kongre süreci bitti’

Bahçeli, muhalif kanadın darbe sürecinde sus-pus olduğunu ve kendi inlerine çekildiğini dile getirerek, “Olağanüstü kongre süreci artık bitmiştir. 9 Ekim’de olağan kongre süreci başlayacaktır. Biz kendi kongrelerimize odaklanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yenikapı’ya gidecek

Bahçeli, 7 Ağustos Pazar günü Yenikapı’da gerçekleştirilecek Barış ve Şehitler Mitingi konusunda Başbakanlık’tan ve Cumhurbaşkanı Genel Sekreterliği’nden program için arandığını belirtti. Bahçeli dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Yenikapı’daki mitinge katılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin mitinge katılacağına ilişkin paylaşımını twitter’dan RT’ledi.