Zonguldak Amasra'ya Kurulması Planlanan Termik Santral

Amasra'ya Kurulması Planlanan Termik Santral

16.04.2018 - 16:18 | Son Güncellenme:

Bartın'ın Amasra ilçesinde özel bir şirket tarafından kurulması planlanan termik santralin ÇED raporunun iptali istemiyle açılan davanın duruşması, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesinde görüldü

Amasraya Kurulması Planlanan Termik Santral

ZONGULDAK (AA) - Bartın'ın Amasra ilçesinde özel bir şirket tarafından kurulması planlanan termik santralin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun iptali istemiyle açılan davanın duruşması, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesinde görüldü.

Haberin Devamı

Zonguldak Bölge İdare Mahkemesindeki duruşmaya, Bartın Platformu üyelerinin yanı sıra raporun iptali için müracaat edenler ile CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve taraf avukatları katıldı.

Basın mensuplarının alınmadığı duruşmanın ardından CHP Bartın Milletvekili Yalçınkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, Amasra ilçesinde özel bir şirket tarafından kurulması planlanan termik santralin ÇED raporuyla ilgili davaya geldiklerini söyledi.

Bartın Platformunun yanı sıra kentte ve Amasra ilçesinde yaşayan vatandaşlardan toplanan 2 bin 19 imzalı dilekçeyle devaya müdahil olduklarını ifade eden Yalçınkaya, şöyle konuştu:

"Avukatlar bu konuda ortaya koydukları tezleri ileri sürdüler. Karşı tarafta tezlerini ortaya koydu. Mahkemeye heyeti inşallah itirazlarımızı değerlendirerek, ellerini vicdanlarına koyarak, 3 bin yıllık tarihi geçmişi olan Amasra gibi bir yere termik santral kurulmasının yanlış olacağını konusunda herhalde ÇED'le ilgili şimdiye kadar birileri tarafından olumlu görünmesine rağmen bu değerlendirmenin doğru olmadığını yönelik bir kararı en doğru şekilde alacağına inanıyoruz. Mahkemenin kararına saygı duyacağız. Atılan yanlış adımlarla kurulmak istenen termik santral süreci sona erer."

Haberin Devamı

Bartın Platformu Yürütme Kurulu üyesi Erdoğan Atmış ise Bartın'ın her yerinin yanı sıra Zonguldak ve Çaycuma ilçesinden vatandaşların davayı izlemeye geldiğini belirterek, "Termik santralin bizi ne şekilde etkileyeceğini anlatmaya çalıştık. Mahkeme heyeti de bizi dinledi. Bir karar verecekler. O kararın Amasra'dan yana olmasını düşünüyoruz." diye konuştu.

Zonguldak Adliyesi önünde yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

Bartın Platformunca, Amasra ilçesine kurulması planlanan termik santrale ilişkin Ekim 2016'da, ÇED raporunun iptali için imza kampanyası başlatılmış, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi ve bilirkişi heyeti 14 Temmuz 2017'de ise bölgede incelemelerde bulunmuştu.