Amasya AMASYA’DA 12 KİŞİYE KAÇAK SU SUÇLAMASI

AMASYA’DA 12 KİŞİYE KAÇAK SU SUÇLAMASI

02.09.2014 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

AMASYA’DA 12 KİŞİYE KAÇAK SU SUÇLAMASI

Kaçak su kullandıkları saptanan 12 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, “Herhangi bir bankadan, herhangi bir bakkaldan para veyahutta şey çalmayla kaçak su kullanımı arasında ne fark var?” dedi.
Düzenlediği basın toplantısında ülke genelinde etkili olan kuraklığın Amasya’da içme suyu kaynağında da azalmaya yol açtığına değinen Başkan Özdemir, kenar mahalledeki bahçe ve bağlık alanlarda yaptıkları incelemelerde içme suyu hattından kaçak su kullandığını saptadıkları 12 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.
Kaçak su ihbarının vatandaşlık görevi olduğunu vurgulayan Özdemir, “Haksız yere suyu kullanan, içme suyu haricinde diğer amaçla kullanan insanlar varsa bir Amasyalı olarak, bir vatandaş olarak bunları bize ihbar etsinler. Akdağ’dan gelen suyumuz iyice azaldı. Şehir içerisindeki artezyen kuyularındaki su miktarı da azaldı. Önceden bir kuyudan saniyede 20 litre su alıyorduk. Şimdi 10 litreye düştü. Buna rağmen 3-4 tane kuyu vurduk. Hazır. Çok kriz halinde, acil bir durumda hemen sisteme entegre edecek hale geldik” diye konuştu.