Amasya Amasya'da Öğretmenlere Fablab Eğitimi

Amasya'da Öğretmenlere Fablab Eğitimi

16.01.2018 - 20:00 | Son Güncellenme:

.

Amasyada Öğretmenlere Fablab Eğitimi

AMASYA (AA) - Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü, 40 öğretmene Fabrikasyon Laboratuvarı ve Üretim Laboratuvarı (FabLab) eğitimi veriyor.

Haberin Devamı

2017 yılında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) teknik destek programına sunulan "FabLab Amasya" Projesi'nin kabul edilmesiyle 4 günlük eğitim başladı.

Proje kapsamında FabLab Uzmanı Tahsin Demir tarafından öğretmenlere modellemeye giriş, 3 boyutlu yazıcıların kullanımı ve alanları, üretim aşamalarını test etme, elektronik prototipleşme konularında eğitim verilecek.

Gelecek nesil için teknolojiyi kullanmanın çok daha önemli olacağını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, "FabLab dünya çapında yerel laboratuvarların oluşturduğu bir ağ durumunda. Altyapısında bulunan yüksek teknoloji araç, gereç ve ekipmanları herkesin kullanımına açan bir sistem. 21. yüzyılda sanayi gücü teknoloji gücüyle daha çok tanıştı. Robotik, teknoloji ve yapay zeka sanayi devriminin önemli bileşenleri arasında yer alıyor. Projemizin amacı FabLab alanında öğretmen yeterliliklerini artırıp bu sistemi okullara taşımak." dedi.