Amasya AMASYA’DA YILIN AHİLERİNE PLAKET

AMASYA’DA YILIN AHİLERİNE PLAKET

22.09.2014 - 12:20 | Son Güncellenme:

.

AMASYA’DA YILIN AHİLERİNE PLAKET

Amasya’da Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında yılın ahisi seçilen 3 esnafa plaket verildi.
Amasya Valiliği’nde düzenlenen törende yılın ahileri seçilen İsmail Kaşka, Reşat Güçyetmez ve Cemal Gür’ü temsilen Murat Kırlangıç’a plaketlerini Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin verdi.
Ahiliğin, toplumun her kesiminde adaleti, niteliği, hakkaniyeti, iyi insan olmayı hedefleyen bir teşkilat olduğunu, günümüzde iş dünyasında ise nitelikli işçi ve personel bulma konusunda sıkıntı çekildiğine değinen Vali Çomaktekin, “Gününüzde çok niteliksiz işgücü ortaya çıkmaya başlayınca işsizlik de artmaya başladı. Ahilikte bir insan kolay kolay meslekte değiştiremiyordu. Bir meslekte odaklanıyor, uzmanlaşıyor, sanat erbabı oluyor. Aranan elaman oluyordu. Dolayısıyla ömrü boyunca, hayatı boyunca bir sanat dolayısıyla geçimini en iyi şekilde karşıladığı gibi topluma da faydalı bir birey oluyor” dedi.
Ahiliğin temel felsefesinin işi işte öğrenmek olduğunu vurgulayan Çomaktekin, “Maalesef insanlar iş başında iş öğrenmiyor. Teoriye ağırlık veriliyor. Teoriye ağırlık verildiği için, maalesef pratikte de sıkıntılar yaşanıyor. Ahiliğin temel felsefesi işi işte öğrenmek. Pratiğe daha fazla değer veriliyor. Bugün artık meslek liselerinde teoriden çok pratiğe ağırlık verilmeye çalışılıyor” diye konuştu.
Törene, Ticaret İl Müdürü Ahmet Akbay, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mürsel Kuloğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mürsel Topsakal ve diğer yetkililer de katıldı.