Amasya Amasya'da Yöneticiler Aşure Dağıttı

Amasya'da Yöneticiler Aşure Dağıttı

05.10.2017 - 16:01 | Son Güncellenme:

.

Amasyada Yöneticiler Aşure Dağıttı

Amasya’da Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur ile Belediye Başkanı Cafer Özdemir halka aşure dağıttı.
Şehzadeler Gezi Yolu’nda Amasya Belediyesi ile Cem Vakfı’nın düzenlemiş olduğu aşure günü etkinliğinde konuşan Vali Varol, “Muharrem ayı İslam tarihinde birçok önemli olayın yaşandığı bir aydır. Bu ayda birçok Peygamberimiz mucizevi olaylar yaşamıştır. Ayrıca bu ayda ne yazık ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) sevgili torunu Hz. Hüseyin şehit edilmiştir. Bu acı hepimizin ortak acısıdır. Bugünde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bir olalım, iri olalım, diri olalım” dedi.
Amasya Belediyesi ile Cem Vakfı yetkililerine teşekkür eden Varol, “Bizim milletimiz sevinçlerinde birleşmeyi bildiği gibi hüzünlerinde birleşmeyi bilmektedir” diye konuştu.
Belediye Başkanı Özdemir ise yaptığı konuşmada Muharrem ayının İslam alemindeki önemi üzerinde durarak Muharrem ayında yapılan duaların, tutulan oruçların kabulünü diledi.
Çok sayıda vatandaşın katıldığı programın sonunda Vali Varol, Başkan Özdemir ile Albay Uğur, aşure ikramında bulundular.
Cem Vakfı Amasya Şubesi Başkanı Haydar Kılıç da katılımcılara teşekkür etti.