Amasya AMASYA EĞİTİMSPOR’DA YENİ YÖNETİMİN HEDEFİ 1. LİG

AMASYA EĞİTİMSPOR’DA YENİ YÖNETİMİN HEDEFİ 1. LİG

16.08.2014 - 14:19 | Son Güncellenme:

.

AMASYA EĞİTİMSPOR’DA YENİ YÖNETİMİN HEDEFİ 1. LİG

Kadınlar Futbol 2. Ligi’nde mücadele eden Amasya Eğitimspor’da yönetim yenilendi.
Kulüp başkanlığını üstlenen Amasya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Kodek, hedeflerinin geçen yıl play-off maçında aldıkları şanssız yenilgiyle kapısından döndükleri 1. lige çıkmak olduğunu söyledi.
Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, kulübün yeni yöneticileri Ali Bahçıvan, Servet Erdoğan, Aydın Pelitli ve Aslan Yılmaz ile gazetecilerin de katıldığı basın toplantısında 2004 yılında kurulan takımın beden eğitimi öğretmeni Mustafa Demir’in antrenörlüğünde imkansızlıklar içinde büyük başarılara ve şampiyonluklara imza attığını belirten Kodek, Yeni Amasyaspor Başkanı Mustafa Ödübek’in kulübe 25 bin lira destek vermeyi taahhüt ettiğini, takıma Amasya Valiliği tarafından bir midibüs temin edildiğini, il içinde antrenmanlara ulaşımının sağlanması için de Özgür Mobilya firması yöneticisi Ümit Ağış’ın bir minibüs vereceğini, ayrıca iki oyuncunun transferine destek sağlayan Ali İhsan Üzüm’ün bir oyuncunun daha transferini finanse edeceğini belirtti.
Sporcularının çoğunun altyapıdan yetiştiği takıma kendilerinin de destek vereceğini anlatan Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş de, “60 bin öğrencimizin en az bir lisansı olsun. İstiyoruz amatör manada bir sporla meşgul olsun. Şehirlerin sosyal, kültürel tanıtımı ve ekonomik gelişimi bakımından da spor kulüpleri önemli” diye konuştu.
2 grupta 16 takımın mücadele edeceği ligde oyuncularının yaş ortalamasının diğer takımlara göre daha düşük olduğunu, bu durumun kendilerinin daha fazla çalışması anlamına geldiğine değinen antrenör Mustafa Demir de, oyuncularından İlayda Civelek’in U-17 Milli Takımı’nın kaptanlığına yükseldiğine ayrıca Beste Koldaş, Aleyna Nur Kandemir, Ebru Yancı, Ceren Çam, Emine Hupal ve Arzu Kahyaoğlu’nun da milli formayı giymesinden gurur duyduklarını dile getirdi.