Amasya AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ

20.10.2014 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE AKADEMİK YIL AÇILIŞ TÖRENİ

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, “Amasya Üniversitesi çok genç bir üniversite olmasına rağmen, kısa sürede çok önemli mesafeler kat etmiş, her geçen yıl değişen, gelişen, kendisinden söz ettiren bir üniversitemiz olmuştur” dedi.
Amasya Üniversitesi’nin 2014-2015 akademik yılı açılış töreninde konuşan Vali Çomaktekin, "Bana göre Amasya Üniversitesi’nin en iyi tarafı, Amasya ile bütünleşmiş ve özdeşleşmiş bir konumda olmasıdır. Üniversitemiz kendisini Amasya’nın tarihinden, kültüründen, sanayisinden, tarımından, sivil toplum kuruluşlarından, meslek odalarından, kamu kurum ve kuruluşlarından uzak tutmadan, onlarla kaynaşıp, bütünleşerek geliştirmektedir. Bu açıdan üniversitemizi kutluyorum. Zaten artan öğrenci sayısıyla ve öğrenci profilinin değişmesiyle de Amasya Üniversitesi bunu bize gösteriyor. 18 ayrı ülkeden 65 öğrencimiz burada eğitim almaktadır. Bu durum yeni kurulan bir üniversite için çok önemli mesajlar içermektedir. Bu demektir ki ilerleyen yıllarda bu sayı artacaktır. Demek ki Amasya Üniversitesi, sadece bir il, bir bölge üniversitesi değil, uluslararası boyutları da olan bir kurumdur” diye konuştu.
Üniversitenin çok kaliteli bir eğitim kadrosu olduğunu gördüğünü anlatan Çomaktekin, “Sürekli yurt dışına giden değişimi, gelişimi yakından takip eden arkadaşlarımız var. Ben buradan sevgili gençlerimize birkaç mesaj iletmek istiyorum. Okuduğunuz üniversite gerçekten çok özel ve güzel bir üniversite. Ama aynı zamanda sizler ayrıca şanslısınız, çok önemli bir medeniyet, kültür, sanat, tarih şehri olan Amasya gibi bir ilimizde eğitim öğretim görüyorsunuz. Bu sizin için bir şanstır. Amasya’yı çok iyi tanımaya çalışın, tarihini, kültürünü, medeniyetini, sanatını, tarihte üstlendiği misyonları, yetiştirdiği şahsiyetleri yakından tanıma fırsatı bulun. Bunu gördüğünüzde özgüveniniz, iddialarınız, hedefiniz, vizyonunuz gerçekten çok değişecektir. Ben tekrar akademik eğitim yılının hayırlı olmasını temennisiyle sizlere başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay da Amasya Üniversitesi’nin tarihi, gelişimi, üniversitede yapılan çalışmalar ve öğrenci sayıları hakkında bilgi verdi. Orbay konuşmasında Amasya Üniversitesi’nin yaklaşık 15 bin öğrencisiyle bölgenin önde gelen üniversitelerinden biri olduğunu ifade ederek, bu gelişimin artması için büyük gayret sarf ettiklerini belirtti.
Belediye Başkanı Cafer Özdemir ise konuşmasında, Amasya Üniversitesi’nin tüm birimleriyle halkla bütünleştiğini ve bunun da başarıyı arttırdığını vurguladı.
Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’nın ‘Kültür ve Sanat Mirasımızı Doğru Okumak’ konulu verdiği akademik ders öncesi, bu yıl açılan bölümlere en yüksek puanla yerleşen öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Fahrettin Kaya ve protokol üyeleri de katıldı.