Amasya AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE YÜZDE 100 DOLULUK

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE YÜZDE 100 DOLULUK

24.07.2014 - 16:19 | Son Güncellenme:

.

AMASYA ÜNİVERSİTESİ’NDE YÜZDE 100 DOLULUK

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, “2014-LYS yerleştirmeleri sonucunda Eğitim Fakültesi, Teknoloji Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Tasarım Meslek Yüksekokulu, Taşova Meslek Yüksekokulu, Sabuncuoğlu Şerefeddin Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarımızda yüzde 100 doluluk oranı gerçekleşmiş olup, üniversitemiz genelinde ise birinci ve ikinci öğretim dahil olmak üzere yüzde 97 doluluk oranı ile son dönemlerin en yüksek doluluk oranına ulaşılmıştır. Bu sonuçla farklı olduğumuzun ve fark edildiğimizin farkındayız” dedi.
‘Hep Birlikte Daha İleriye’ parolasıyla istihdam odaklı büyümeyi ve mesleki-teknik eğitimde kalitenin adresi olmayı hedefleyen ve çalışmalarını bu yönde yoğunlaştıran, eğitimin tüm paydaşlarıyla uyumlu ve işbirliği içerisinde çalışmalarını devam ettiren Amasya Üniversitesi’nin çok yönlü çalışmalarının meyvelerini vermeye başladığına değinen Rektör Orbay, “2014-2015 akademik yılında ön lisans, lisans, lisansüstü ve yabancı uyruklu öğrenciler dikkate alındığında bu yıl üniversitemiz ilk defa yaklaşık 5 bin gencimize Amasya ve Amasya Üniversitesi’nin kapılarını açmış olacak. Formasyon eğitimi için ise bin 200 öğrencinin yeni kayıt yaptırdığı dikkate alınacak olursa, ortaya çıkan 6 bin 200 öğrenci sayısı 2011 yılındaki toplam öğrenci sayımıza karşılık gelmektedir. Bu veriler üniversitemizin, Amasyamızı bir üniversite şehri yapma noktasında istihdam odaklı büyüme yolunda ortaya koyduğu gayreti ve gelinen noktayı göstermesi açısından önemli birçok veriden sadece biri olarak görülmelidir. Böylesine yüksek doluluk oranına ulaşılmasında akademik, idari personelimizin katkılarının yanı sıra Amasya'daki kamu-kurum kuruluşları ve eğitimin tüm paydaşları ile hedef olarak ortaya koyduğumuz "Üniversite Şehri: Amasya" olma gayretleri noktasındaki uyumlu çalışmaların önemli katkısı olduğu açıktır. Diğer taraftan Amasya şehrinin tarihinden aldığı gücün, gençlerimize sunduğu huzur ve hoşgörü ortamı ile yaşanabilir ortamlar sunmasının önemi göz ardı edilmemelidir” diye konuştu.
Bu yıl ilk defa öğrenci alan İngilizce Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Otobüs Kaptanlığı, Havacılıkta Yer Hizmetleri Yönetimi, Grafik Tasarım, Posta Hizmetleri, İşçi Sağlığı ve Güvenliği gibi programların da yüzde 100 doluluk oranını yakaladığını ve daha önceki yıllarda akademik faaliyetlerini sürdüren pek çok üniversitenin taban puanının üzerinde bir yerleşme puanı ile ilk öğrencilerine kapılarını araladıklarını vurgulayan Prof. Dr. Orbay, yeni öğrencilerine seslenerek şunları ifade etti; “Amasya, pek çok medeniyete beşiklik etmiş, tarihin her döneminde kültür, sanat ve bilimsel faaliyetleriyle öne çıkmış uygarlık merkezi bir şehir. Türk tarihi açısından ise Selçuklu’dan Osmanlı’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda toparlanmanın ve milli mücadele hamurunun yoğrulduğu önemli bir merkezdir.
Tarihten devralınan bu mirasın ve gücün kuşaktan kuşağa daha da güçlendirmiş olarak aktarılmasından birinci derecede sorumlu olan kurumların başında 'İdeal Üniversiteler' gelmektedir; çünkü ideal üniversiteler; tarihin her döneminde toplumların önünü açan, onların ufuk çizgilerini belirleyen, öncelikli olarak bulundukları bölge insanına, ülkeye ve evrensel anlamda tüm insanlığa artı değer katmak için bilimsel veriler ışığında çalışan en seçkin eğitim kurumları olmuşlardır.
Bugün de Amasya Üniversitesi ülkemizin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Bu yolculukta sizleri de Amasya Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.”