Amasya Amasya Valiliği'nden yeni bir kültür hizmeti

Amasya Valiliği'nden yeni bir kültür hizmeti

29.04.2016 - 11:56 | Son Güncellenme:

Amasya Valiliği kültür yayınlarına ‘Amasya’da Sancak Beyliği Yapan Osmanlı Şehzadeleri’ adlı kitapta eklendi.

Amasya Valiliğinden yeni bir kültür hizmeti

Amasya Valiliği kültür yayınlarına ‘Amasya’da Sancak Beyliği Yapan Osmanlı Şehzadeleri’ adlı kitapta eklendi.
E seri hazırlayan Sanat Tarihçisi Muzaffer Doğanbaş, ziyaret ettiği Vali İbrahim Halil Çomaktekin’e kitabı takdim etti.
Amasya binlerce yıllık tarihi ile Anadolu’nun kadim şehirlerinden olduğunu ve birçok medeniyetin izlerini görüldüğünü belirten Vali Çomaktekin, “Osmanlı döneminde padişahlığa aday şehzadelerin burada görev yapması, Amasya’nın taşıdığı değeri gözler önüne sermektedir. Sahip olduğumuz bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmak için bizlerde valiliğimiz kültür yayınları ile birçok eseri kültür dünyamıza kazandırdık” dedi.
Son olarak Muzaffer Doğanbaş’ın hazırladığı eserin halkın beğenisine sunulduğuna değinen Çomaktekin, “Eserde Amasya’da valilik yapmış tüm Osmanlı şehzadeleri hakkında bilgiler paylaşılmıştır. Bu eser tarihimizin genç nesiller tarafından doğru bir şekilde öğrenilmesine de katkı sağlayacaktır. Bu önemli eseri halkımızın beğenisine sunarken, eseri hazırlayan Muzaffer Doğanbaş’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Doğanbaş ise kitabın hazırlık süreci ve içeriğine ilişkin bilgiler paylaşarak, böyle önemli bir eseri Amasya’ya kazandırdığı için Vali Çomaktekin’e teşekkür etti.