Gündem Amatör balıkçıların teknesi alabora oldu

Amatör balıkçıların teknesi alabora oldu

12.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Samsun’un Bafra ilçesinde gölde balıkçı teknesi fırtınada alabora oldu. Geceyi göl çevresinde geçirip sabah tekneyle açıldıkları belirtilen 7 kişiden 3’ünün cesedi bulundu, biri çocuk 4 kişi kayıp...

Amatör balıkçıların teknesi alabora oldu



Samsun’un Bafra İlçesi Sarıköy mevkii Gıcı Gölü’nde 6 metrelik balıkçı teknesinin alabora olması sonucu teknediki 7 kişi suda kayboldu. 3 kişidin cesedine ulaşan kurtarma ekipleri olumsuz hava koşulları nedeniyle dün akşam saatlerine kadar devam eden çalışmalarına bugün devam edecek.
Bafra’da Sarıköy mevkiindeki Gıcı Gölü’nde dün olumsuz hava koşullarına rağmen Dursun Namlı (30), Bilgin Namlı (15), Yunus Emre Erol (20), Muharrem Türkmen (37), Niyazi Türkmen (30), Yunus Semiz (38) ve Mehmet Ali Semiz (35) balık avlamak için 6 metrelik tekne ile göle açıldı. Deniz kenarına yakın bir bölgede bulunan gölde şiddetli fırtına nedeniyle tekne alabora oldu. Olay sonrasında bölgeye gelen jandarma ve itfaiye ekiplerinin gölde yaptığı arama sonucunda Dursun Namlı’nın cesedine ulaşıldı.

Çalışmalara ara verildi
Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri bölgede kayıp 6 kişinin bulunması için çalışma başlattı. Deniz polisi ekiplerinin gölde yürüttüğü çalışmalarda, kayıp kişilerden Muharrem Türkmen (37) ile Niyazi Türkmen’in (30) cesetleri dalgıçlarca bulundu. Yetkililer, teknedeki 7 kişinin avlanmak için bölgeye geldiğini, geceyi göl çevresindeki bir kulübede geçirdikten sonra sabaha karşı tekneyle göle açıldıklarını bildirdi. Dalgıçlar, göldeki aramalar sırasında bir pompalı tüfek buldu. Tüfeğin, avda kullanılmak üzere teknede olduğu tahmin ediliyor. Akşam saatlerine kadar gölde devam eden arama çalışmalarına olumsuz hava koşulları nedeniyle ara verildi.