Manisa Amatör Telsizcilerden Sokak Hayvanlarına Mama Desteği

Amatör Telsizcilerden Sokak Hayvanlarına Mama Desteği

05.11.2016 - 17:17 | Son Güncellenme:

.

Amatör Telsizcilerden Sokak Hayvanlarına Mama Desteği

Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği ekipleri tarafından Manisa Spil Dağı Milli Parkı girişinde yem bulma sıkıntısı çeken sokak köpekleri için 100 kilo mama ve ekmek bırakıldı.
Manisa’da yeni kurulan Manisa Telsiz Radyo Amatörleri ve Arama Kurtarma Derneği (MAT) ekipleri telsiz haberleşme çalışmaları kapsamında çıktıkları Spil Dağı Milli Parkı girişinde fark ettikleri sokak köpekleri için kampanya başlattı. MAT ekipleri, Spil Dağı Milli Parkı girişinde açlıkla mücadele eden sahipsiz köpekler için 100 kilo mama ve ekmek bıraktı. Sahipsiz köpekler için yapılan mama bırakma çalışmasına Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Mustafa Kandırmış, Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uygur Bayil, MAT Başkanı Bahattin Özer ve MAT üyeleri katıldı. Sokak köpekleri için yapılan kampanyaya öncülük eden MAT ekipleri köpeklerin bulunduğu bölgelere mama bıraktı. Mama bırakıldığını gören köpeklerin koşarak gelmesi ve büyük bir iştahla mamayı yemesi ise dikkat çekti. Özellikle kış aylarında yemek bulmakta sıkıntı çeken köpekler için MAT ekiplerinin mama bırakma çalışması devam edecek. MAT ekipleri ayrıca tüm vatandaşların bu kampanyaya destek olma çağrısında bulundu.
Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa Şube Müdürü Uygur Bayil, her canlının yaşma hakkının bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu hayvanlar da burada yaşamak zorundalar. Eğer onları sahiplendirme şansımız yoksa mutlaka buralarda bulunduğu ortamlarda yaşatılması lazım. Barınaklara tıkılıp, barınaklarda bekletmek doğru değil. Yaşam haklarına saygı duyulması lazım. Bugün de burada yaklaşık 100 kilogram civarında derneğin temin ettiği mamayı atacağız. Bu beslenme sürekli devam edecek. Bu hayvanlardan sahiplenmek isteyen olursa belediye başkanlığına müracaat etsinler. En doğrusu bu hayvanların birere sahibi tarafından bakılmasıdır” dedi.
Spil Dağı Milli Parkı Müdürü Mustafa Kandırmış ise, MAT tarafından yapılan sosyal sorumluluk çalışması takdir ettiğini belirterek, dernek üyelerini kış aylarında Spil Dağı Milli Park’ındaki yaban hayvanlarının yemleme çalışmalarına davet etti.
Hayvanlar için mama bırakılma kampanyasını organize eden MAT Üyesi Hamdi Öklü ise, “Manisa Amatör Telsizciler Arama Kurtarma ekibi olarak Manisa’nın Spil Dağına telsiz haberleşme eğitim ve etkinliği için çıkarken yol kenarında açlıktan bitkin düşmüş köpekleri görünce bunlarla ilgili nasıl bir çalışma yapabiliriz diye Manisamız’da ikamet eden Can Akvaryum Petshop mağazamıza danıştık. Onlar da bize ilk etapta 15 kilogramlık mama bağışı yaptı. Bunu fırsat bilerek öncelikle MAT üyelerimize sonra hısım akrabalarımıza danışarak mama yardımı yapmalarını istedik. Gerekli mamaları bize verdiler. Biz de haftanın belirli günleri Spil Dağı çıkışında belirlediğimiz bazı noktalara bu kuru mamaları dağıtarak burada açlıkla mücadele eden köpeklerin daha sağlık bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri için böyle bir kampanya başlattık” diye konuştu.
MAT Başkanı Bahattin Özer, ise hayvan severlerin böyle bir kampanyaya katılmaları için öncülük etme görevini üstlendiklerini belirtti.
MAT ekiplerinin sokak hayvanları için başlattıkları çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği öğrenildi.