Teknoloji Amazon, kargonuzun teslim edildiğini göstermek kapınızın fotoğraflarını çekip size gönderecek

Amazon, kargonuzun teslim edildiğini göstermek kapınızın fotoğraflarını çekip size gönderecek

02.03.2018 - 17:44 | Son Güncellenme:

Amazon, teslimat yapan kişilerin paketinizin teslim edildiğini onaylaması için fotoğraflar kullanacağı yeni bir program çıkardı. Bu program sayesinde paketin tam olarak nereye yerleştirildiğinin fotoğrafı, teslimat bildirimine eklenecek ve bu sayede Amazon kullanıcıları paketin nereye geldiğini ve nerede olduğunu bilecek.

Amazon, kargonuzun teslim edildiğini göstermek kapınızın fotoğraflarını çekip size gönderecek

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bazen paketleriniz yanlışlıkla çalınabilir. Amazon, siparişinizin tam olarak nereye ve ne şekilde bırakıldığını bildirmek için sessiz sedasız bir hizmet sunmaya başladı. Amazon Lojistik Fotoğraf Teslim Programı ile şirket, paketin başarıyla teslim edilip edilmediğini ve müşterilerin tam olarak paketleri nerede bulacaklarını bildirecek.

Amazon sözcüsü Kristen Kish, "Amazon Logistics Fotoğraflı Teslimat, görsel teslimat onayı sağlıyor. Müşterilere paketlerinin güvenli bir şekilde teslim edildiğini ve nerede olduğunu göstermek, böylece müşterilere kolaylık sağlamak için üzerinde çalışmakta olduğumuz birçok teslimat yeniliğinden birini gösterdik" dedi.

Servis şimdilik ABD’nin Oregon, Las Vegas, Indianapolis, Seattle, San Francisco ve Kuzey Virginia gibi yüksek sipariş oranının olduğu bölgelerle sınırlı. Zamanla uygulama alanının genişlemesi ve diğer ülkelerde de gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Haberin Devamı

Gizliliğini korumak isteyen kullanıcılar fotoğrafları çekmemeyi seçebilir. Siparişleriniz bölümünde bir dağıtım fotoğrafı görüntülediğinde, devre dışı bırakmak için "Teslim fotoğrafları almayın"ı tıklayabilirler.

Amazon Mart'ta Türkiye'de

Mart ayı sonunda büyük bir lansmanla Türkiye’ye girmeye hazırlanan Amazon’un yüzde 10 gibi pazarın altında bir komisyon oranıyla satışlara başlayacağı öğrenildi.

Toptancı ve satıcılara “hazır olun” mesajı veren Amazon’un Mart ayı sonu itibarıyla Türkiye’de test satışlarına başlayacağı belirtildi. Amazon’un Türkiye piyasasına ortalamanın altında bir komisyon oranıyla girmesi beklenirken e-ticaretten perakende sektörüne kadar tüm alanlarda kartlar yeniden karılacak.

eBay’in Gittigidiyor’un satın almasının ardından Amazon’un da Türkiye’ye yönelik bir hamle yapması bekleniyordu. Geçtiğimiz yıl bu yönde ilk adımını atan Amazon şirket kurduğunu ilan etmişti. Lüksemburg merkezli Amazon Europe Core Sari’ye bağlı olarak faaliyet gösteren Amazon Turkey Services’in hiç beklemeden Türkiye’de toptancı ve satıcılarla irtibata geçtiği öğrenildi. Türkiye ekibiyle komisyon oranlarından ürün yelpazesine kadar pazar araştırması yapan firma, büyük tedarikçilerle de bir araya gelerek beklentilerini dinledi. Amazon’un en çok sorduğu soru ise “ne kadar komisyon ödüyorsunuz” oldu. Komisyon oranlarının ortalama yüzde 15’lerde olduğu sektöre Amazon’un ortalama yüzde 10 komisyon oranı ile gireceği konuşulanlar arasında.