Teknoloji Amazon kendi mesajlaşma uygulamasını geliştiriyor

Amazon kendi mesajlaşma uygulamasını geliştiriyor

17.07.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

Apple, Facebook ve Google'ın ardından Amazon'un da kendi mesajlaşma uygulamasını piyasaya sürmeye hazırlandığı iddia ediliyor. Uygulamanın şifreleme, video ve sesli arama gibi tipik mesajlaşma özelliklerine sahip olacağı söyleniyor.

Amazon kendi mesajlaşma uygulamasını geliştiriyor

Amazon, kendi mesajlaşma uygulamasını piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Anytime adına sahip olduğu belirtilen mesajlaşma uygulamasının Android ve iOS işletim sistemi için geliştirildiği söyleniyor. Uygulama güvenli mesajlaşma, sesli ve görüntülü görüşme özelliğii grup mesajlaşmaları gibi tipik özellikler sunacak. Ayrıca kolay bir arayüze sahip olacak.

Haberin Devamı

Uygulamada Whatsapp'taki gibi telefon numaralarını kaydetmek zorunda olunmayacağı da belirtiliyor. Yalnızca isim kullanmakm veya aratmak yeterli olacak. Mevcut bir konuşmaya birisini katmak için ise Twitter'daki gibi "@" işaretiyle mention yapmak yeterli olacak. Ayrıca konuşmalar istenildiği gibi renklendirilerek ön plana çıkarılabilecek.

Öte yandan kullanıcıların Amazon'dan yapılan alışverişlerle ilgili olarak uygulama üzerinden müşteri hizmetlerine bağlanabileceği ve hatta direkt olarak uygulamadan alışveriş yapılabileceği de ileri sürülüyor. Amazon’un kişisel asistanı Alexa’nın da bir şekilde uygulama içerisine katılacağıdan bahsediliyor.

Amazon'un mesajlaşma uygulamasının ne zaman piyasay sunulacağı belli değil.