Teknoloji Amazon’un CEO’su 20 Dakikada Ne Kazandı?

Amazon’un CEO’su 20 Dakikada Ne Kazandı?

30.04.2016 - 17:09 | Son Güncellenme:

Şöyle bir söyleyiş vardır ilk milyonu kazanmak çok zordur. Amazon’un CEO’su ilk milyondan sonrasının kolay olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Amazon’un CEO’su 20 Dakikada Ne Kazandı

Bir günde kazanılan bazı paralar bu sözü biraz gülünç kılıyor. Mesela Oprah Winfrey’nin %10 hissesini aldığı Weight Watchers firmasının borsa değer tavan yapınca Windfrey bir günde 71 milyon dolar kazandı. Tabii bu bile küçük bir miktar sayılabilir. Söz konusu isimler Google, Amazon, Apple gibi firmalardan çıktığında özellikle.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Ocak ayında Alphabet’in değeri bir günde yüzde 5.6 büyüyünce Larry Page ve Sergey Brin 2.5 milyar dolar kazandı. Hem de kişi başına. Ancak bunu sürekli yapan biri var. O isim Amazon’un CEO’su Jeff Bezos. Daha önce çalıştığı şirketi Amazon’un satın aldığı bir çalışan yaptığı açıklamada Amazon’un hisse senetleri yükselmeye başladı mı etrafta bir söylenti olduğunu görürsünüz. Dün öğleden sonra şirketin hisse senedi saatler içerisinde 600 dolardan 681.50 dolara çıktı. Şirketin karlılığını açıklaması buna neden oldu.

Peki Bezos bu artıştan ne kadar kazandı? Tam olarak 20 dakikada kabaca 6 milyar dolar diyebiliriz. Geçtiğimiz ocak ayında Page ve Brin 2.5 milyar dolar kazanırken Bezos 2.9 milyar dolar kazanmıştı. Yazması veya düşünmesi gerçekten zor bir miktar. Merak edilen ise Bezos bu 6 milyar dolar ile neler yapabilir.

Haberin Devamı

NBA Playoff maçlarından herhangi birinin tüm biletlerini alabilir ve gelen herkese 125.000 dolar verebilir. Bu para 8 milyon nüfusa sahip Afrika ülkesi Gine’nin gayri safi milli hasılasını tek başına karşılayabilir. Dünyaca ünlü gazete The Washington Post‘u 24 defa satın alabilir. Geçen yıl satılan bütün Tesla Model S arabalarını iki kez satın alabilir.