Teknoloji Amazon'un CEO'su Jeff Bezos Ay'da koloni kuracak

Amazon'un CEO'su Jeff Bezos Ay'da koloni kuracak

03.03.2017 - 16:16 | Son Güncellenme:

Amazon CEO’su Jeff Bezos, Ay'a koloni kurup, sahibi olduğu "Blue Moon" (Mavi Ay) adını taşıyan uzay aracıyla da Ay’a kurulacak yerleşim noktaları için gerekli malzemelerin sevkiyatını yapacak.

Amazonun CEOsu Jeff Bezos Ayda koloni kuracak

Elon Musk gelecek yıl içinde iki kişiyi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşıyan Dragon 2 uzay kapsülüyle Ay'a göndereceğini size daha aktarmıştık. The Washington Post’ta yer alan habere göre, Jeff Bezos, Ay'da koloni kurup, Blue Moon uzay aracıyla da bu yerleşim noktalarına gerekli malzemelerin sevkiyatını yapmayı istiyor. Uzay aracına Ay’da araştırma gerçekleştirme amacıyla kullanılacak bilimsel araçların da yüklenebileceği belirtiliyor. Blue Origin’in Ay'ın güney kutbunda yer alan Shackleton kraterine ineceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Blue Origin’in projeye ilişkin yedi sayfalık bir belgeyi NASA yetkililerine ve ABD Başkanı Donald Trump’ın ekibine sunduğu ifade edildi. Blue Moon, 4.5 ton malzemeyi uzaya taşıyabiliyor ve bölgedeki suyu yakıta çevirebiliyor. Uzay aracı, şirketin New Glenn roketi ya da Uzay Kalkış Sistemi ile fırlatılabilir. United Launch Alliance’ın Atlas V roketi de alternatifler arasında yer alıyor. Öte yandan Blue Origin’in New Shepard isimli uzay aracını yere dik vaziyette indirerek edindiği tecrübeyi Ay aracında da kullanabileceği belirtiliyor.

ABD’nin yeniden Ay’a dönmesinin zamanının geldiğini söyleyen Bezos, Ay’da kalıcı bir yerleşim kurmanın zor olduğunu ama bunun için gerekli yatırımları yapmaya hazır olduğunu söyledi.